A Samsung és a Microsoft megosztja egymással szabványait

A Samsung és a Microsoft megosztja egymással szabványait

2007. április 20. 15:55, Péntek
A Samsung Electronics és a Microsoft megállapodása értelmében a két cég kölcsönösen használhatja egymás szabványait.

2006-ban az Egyesült Államokban a Samsung volt a legnagyobb szabványkérelmező, egyúttal egyike az USA legtöbb szabvánnyal rendelkező vállalatainak. A megállapodástól a Samsung és a Microsoft egyaránt azt reméli, hogy a termékfejlesztési folyamataik felgyorsulnak.

A megállapodás részeként a Samsung hozzáférést kap a Microsoft szabványaihoz, amelyeket már meglévő és fejlesztés alatt lévő termékeiben is felhasználhat. A Samsung új számítástechnikai termékei, set-top boxai, digitális médialejátszói, kamkorderei, televíziói, nyomtatói és háztartási berendezései már az új együttműködés eredményei alapján készülnek. A dél-koreai gyártó törekszik arra, hogy a Linuxot előtérbe helyező fogyasztói is a lehető legszélesebb körű támogatást kapják új termékeikhez.

Hasonlóképpen a Microsoft is hozzáférhet a Samsung hatalmas szabvány portfóliójához a digitális média és a számítástechnikai termékek terén. A megállapodás pénzügyi háttere a vállalatok üzleti titkát képezi, de mindkét fél anyagi kompenzációt is kap a szabványok használatáért.

"Folyamatosan keressük az új együttműködési lehetőségeket az iparág szereplőivel. A Samsung természetes választásnak tűnt, hiszen a digitális média gyorsan változó világának vezető, innovatív szereplője. Az együttműködő vállalatok pedig sokkal hatékonyabban képesek a fogyasztóik igényeinek legmegfelelőbb termékeket biztosítani" - mondta Horacio Gutierrez, a Microsoft Szellemi Termékek és Szabadalmak részlegének alelnöke.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások