Európában is jön a PlayStation Network Video Store

Európában is jön a PlayStation Network Video Store

2009. augusztus 26. 01:14, Szerda
A Sony Észak-Amerika után Európában is kibővíti PlayStation Network szolgáltatását, mégpedig a mozifilmek széles kínálatával, amelyek megvásárolhatók, illetve bérelhetők lesznek.

A cég a Németországban megrendezett Gamescon rendezvényen jelentette be, hogy novemberben néhány európai országban is elrajtol a Video Store, amely az Egyesült Államokban jelenleg a PlayStation Network részeként működik. Ez lehetővé teszi majd az európai PlayStation 3 és PSP tulajdonosok számára a neves stúdiók kínálatában történő böngészést.

Az első körben az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország csatlakozik a kiváltságosok klubjához, míg a kontinens többi országára csak jövőre kerül majd sor. Az pontos árakról még nem született döntés, az azonban biztos, hogy az egyes mozifilmeket nemcsak megvásárolhatjuk, hanem ki is bérelhetjük - előbbi esetben az alkotás a PS3 merevlemezére töltődik le, illetve automatikusan továbbítódik a PSP készülékekre, a lejátszást pedig a letöltés befejezése előtt megkezdhetjük, illetve további játékokat és egyéb tartalmakat érhetünk el, ha ezzel még várni akarunk.


A filmek kikölcsönzése esetén azokat 14 napon keresztül érhetjük el, a fizetéseket pedig a PlayStation Network esetében megszokott rendszeren keresztül bonyolíthatjuk majd le. A Sony közleménye szerint olyan filmek válnak majd elérhetővé a platformon keresztül, mint az Angyalok és Démonok, a Brüno, a Star Trek és a Terminator legújabb része, a Karib-tenger kalózai és a Harry Potter aktuális fejezete, A Sötét Lovag, valamint számos egyéb alkotás a 20th Century Fox, a Disney, az MGM, a Sony Pictures, a Universal és a Warner kínálatából, ezeket pedig olyan kisebb európai cégek gyűjteménye egészíti majd ki, mint amilyen az Universum Film és a Constantin Film.

A lépés a cég stratégiájának fontos része, ez pedig a konzolok nappali szórakoztatói központtá történő felemelését jelenti - ebben látják a megújulás lehetőségét, minél szélesebb tömegek megnyerésének esélyét.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások