eKnife, az online svájci bicska

eKnife, az online svájci bicska

2010. október 20. 13:44, Szerda
Három svájci webes cég bejelentette együttműködését. A Doodle, a Wuala és a Memonic közösen hozták létre az eKnife rendszert, amely igazi online svájci bicska lehet.

Az eKnife keretében egyaránt elérhetővé válik a Doodle internetes határidő-naplója, a Wuala virtuális merevlemez-szolgáltatása és a Memonic webes jegyzettömbje. A felhasználónak ráadásul lehetőségük van arra is, hogy az idei év végéig előfizessenek a három megoldás prémiumváltozataira. "Ez a közös csomag az ismereteink alapján egy nagyon egyedülálló ajánlat Európában" - nyilatkozta Dorian Selz, a Memonic társalapítója.

Az új szolgáltatás a funkcióival akar versenyezni az ingyenesen elérhető hasonló megoldásokkal, például a Google webes alkalmazásaival. A cél az, hogy az internetes tartalmak sokkal hatékonyabban és szinte platformoktól függetlenül kezelhetőek legyenek. Amennyiben például valaki a Google Naptárát használja, akkor könnyen gondba kerülhet, ha az egyik kollégája viszont ugyanerre a célra az Outlookot részesíti előnyben. Selz közlése szerint az ő megoldásuk pont erre a helyzetre kínál megoldást.


A korábban új funkciókkal bővített, P2P-hálózatban működő Wuala szintén előnyben van a konkurenseivel szemben, mivel az internetezők bármikor a saját szabad winchesterhelyükkel egészíthetik ki a rendszer kapacitását, ráadásul a tárolt anyagok akár titkosíthatók is.

A Memonic látszólag csak egy online jegyzettömb, azonban érdekes funkciói vannak. A szolgáltatás többek között lehetővé teszi, hogy egy Firefoxhoz használható kiegészítő segítségével a felhasználók ne csak honlapcímeket, hanem akár teljes webes tartalmakat is könyvjelzőkként mentsenek le. Egy Windows operációs rendszereken futtatható másik program pedig biztosítja, hogy a feljegyzésekhez akár képernyőfotók is készülhessenek. Minden jegyzet feltölthető a világhálóra, sőt, még a mobiltelefon- vagy az iPhone-tulajdonosok számára is hozzáférhetővé tehető.

Az egyelőre december 31-ig előfizethető csomag 59 svájci frankba (44 euróba) kerül, s tartalmazza a Doodle és a Memonic prémiumverzióját, valamint a Wuala 10 gigabájtos tárhelyet kínáló változatát. "Az év végén levonjuk a tanulságokat és amennyiben az emberek pozitívan fogadják a szolgáltatást, akkor folytatjuk a munkát" - közölte Selz. A fejlesztők figyelembe veszik a beérkező észrevételeket, javaslatokat, így felmerülhet a csomag átdolgozása vagy új programokkal való kibővítése is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások