Hivatalos: jön a Counter-Strike: Global Offensive

Hivatalos: jön a Counter-Strike: Global Offensive

2011. augusztus 13. 20:38, Szombat
Már tegnap lehetett hallani, hogy a Valve hamarosan leleplezi a Counter-Strike folytatását, melyről már évek óta lehetett hallani bizonyos pletykákat.

Ez a bejelentés pedig a mai napon meg is történt, méghozzá a jelenleg is zajló Gamescomon. A hivatalosan Counter-Strike: Global Offensive címet viselő játékról tegnap szinte mindent megtudhattunk, melyek szinte mindegyikét ma meg is erősítették. Tehát rengeteg új fegyvert kapunk majd, de visszatérnek régi kedvencek is. Az újak közül még csak két új gránátot, a Molotov koktélt és a Decoy gránátot mutatták be.

Előbbi területre hat és az égési sérülések mellett még le is lassítja a közelben lévőket, utóbbi pedig fegyverropogás hangját adja, mellyel megzavarhatjuk az ellenfeleinket. Új karakterek is megjelennek és az új térképek mellett régi kedvencek is visszatérnek (Dust2, Dust, Aztec, Inferno, Nuke és a Train)."A Counter-Strike nagy meglepetést okozott a játékiparban, mikor egy sima MOD a világ legtöbbet játszott PC-s akciójátéka lett szinte a megjelenése pillanatában" - árulta el Doug Lombardi, a Valve egyik vezetője. "Az elmúlt 12 évben folyamatosan tartotta ezt a pozícióját, világbajnokságok rendszeres résztvevője és eddig összesen 25 millió darabot értékesítettek a sorozatból. A CS: GO tovább javít majd a díjnyertes CS játékmenetén és már nem csak a számítógépes játékosok, hanem a konzolosok is élvezhetik majd a játékot."

A CS: GO fejlesztését a Valve végzi, de segítőnek beszállt a Hidden Path Entertainment is. A játék maga jövő év elején jelenik meg PC-re és konzolokra is. Játszható formában az idei PAX-on és az Eurogamer Expon már kint is lesz a program.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások