Bejelentették a Half Life 2 kiegészítőjét

Bejelentették a Half Life 2 kiegészítőjét

2005. április 12. 01:48, Kedd
A sokak által legjobbnak tartott lövöldözős játék sem marad folytatás nélkül, a Valve nem bírta tovább, és hivatalosan is bejelentette az eddig pletykaként terjengő információkat: készül a Half Life 2: Aftermath.

Bár a pontos megjelenési dátum még nem ismeretes, több piaci szakértő nyárra teszi a megjelenést (hogy aztán jó szokás szerint karácsonyig tolni lehessen). A játék története szakít a Valve korábbi kiegészítőivel, ahol kb. ugyanazt a fő történetet tolhattuk végig, csak egy másik szereplő szemszögéből. Ez alkalommal egyenes folytatásról beszélhetünk, mert a játék úgy indul, hogy Gordon Freeman és Alyx keményen menekülnek City 17-ből.

Tehát sajnos nincs arról szó, hogy most az egyébként kultikus figurává vált Alyx nézőpontjából lehetne a már ismert történetet végigcsinálni. Azt ugyanakkor megerősítették a Valve szakemberei, hogy Alyx nagy szerephez jut a történetben, de hogy ez miben nyilvánul meg, azt egyelőre csak találgatni lehet.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A Valve egyébként annyira rákattant saját programjára és fejlesztői környezetére, hogy ez alkalommal nem adja alvállalkozó kezébe az expanzió készítését (a Half Life első részének kiegészítőit , a Blue Shift-et és az Opposing Force-t az egyébként tehetséges és precíz Gearbox Software hegesztette).

A kiegészítő kapcsán még egy érdekes, és az iparág sorsát jelentősen befolyásoló kérdés is felmerül: megjelenik-e a játék dobozos formában a Sierra/Vivendi gondozásában vagy csak a Steamen keresztül lesz elérhető? Mint emlékezetes, a Valve és a Vivendi jelenleg is perben áll, többek között a Steam nevű letöltő/engedélyező program alkalmazásáért. A Vivendi nehezményezte (hogy joggal-e, azt szerintem csak a bennfentesek tudják), hogy a Valve közvetlenül a játékosokkal kötötte össze magát a Steam program segítségével, így akinek volt nemzetközi fizetésre képes bankkártyája, fizetett a Valve-nak és már tölthette is le a programot.

A Vivendi ebből persze egy centet sem látott, ugyanakkor nyilván sokat költött reklámra, nyomdára, és minden egyébre. Nos, a fejlesztők ennél a kérdésnél jelentős sumákolásba kezdtek, így ez a kérdéskör és annak megoldása még várat magára. Úgy is mondhatnám, kíváncsian várjuk, hogy a Valve ez alkalommal hogy szívatja meg a Vivendit.

A képek még a Half Life 2-t mutatják, a kiegészítő vizuális élményeit a Valve egy későbbi időpontra hagyta.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások