Betiltja a belső levelezést az Atos Origin

Betiltja a belső levelezést az Atos Origin

2011. december 1. 22:58, Csütörtök
Az Atos Origin vezetői azt tervezik, hogy teljesen megtiltják a társaság alkalmazottainak az elektronikus levelezőrendszerek belső üzenetküldésre való használatát.

Az olimpiák informatikai hátterének biztosításáról híres Atos Origin informatikai konszern már február elején jelezte, hogy a dolgozói 2013-tól nem használhatnak majd elektronikus levelezőrendszereket. Az online kapcsolattartás "közösségi üzleti megoldáson", egy Facebook-szerűen felépített belső portálon, továbbá azonnali üzenetküldő programokon keresztül valósulna meg. Nos, most úgy tűnik, hogy a tervet minél előbb megvalósítanák.

Thierry Breton, az Atos Origin pénzügyi vezetője ugyanis közölte, hogy a munkatársaiknak már csak 18 hónapjuk maradt arra, hogy az e-mailről átváltsanak a chatekre és a közösségi platformokra. A korábbi francia pénzügyminiszter határozottan kitart az elképzelés mellett, sőt, némileg módosította az eredetileg kitűzött 2013 év végi időpontot. Az új határidő 2013 augusztusa.


Az Atos Origin Európa legnagyobb IT-szolgáltatója, 74 ezer embert foglalkoztatnak

A francia informatikai óriáscégnél a dolgozók átlagosan naponta 200 e-mailt kapnak, azonban ezeknek csupán a 10 százaléka tartalmaz hasznos információkat. Az elektronikus levelek feldolgozása havonta 5-20 órát vesz el a munkaidejükből, ez pedig Breton szerint nem normális. Közlése szerint elfogadhatatlan, hogy az alkalmazottak órákon át az e-mailekkel foglalkozzanak.

A pénzügyi vezető hozzátette: egy e-mail elolvasása átlagosan 64 másodpercet vesz el az emberek életéből, emiatt a vállalatoknak egy új kommunikációs korszakra kell felkészülniük. Breton már megváltoztatta a saját kommunikációs szokásait. Amennyiben valaki beszélni akar vele, akkor felkereshetik személyesen vagy fel is hívhatják, esetleg egy SMS-t is küldhetnek neki. "Az e-mailek nem helyettesíthetik a szóbeli kapcsolatot" - szögezte le az üzletember.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások