Száműzné az e-mailezést egy francia IT-cég

Száműzné az e-mailezést egy francia IT-cég

2011. február 8. 21:09, Kedd
Az olimpiák informatikai hátterének biztosításáról híres Atos Origin francia informatikai cég alkalmazottai 2013-tól nem használhatnak majd elektronikus levelezőrendszereket. Az online kapcsolattartás a közösségi médiákon keresztül valósulna meg.

Három éven belül teljesen száműznék a vállalat életéből az e-maileket az Atos Origin vezetői. Az elektronikus levelek szerepét a "szociális üzleti megoldások", elsősorban a közösségi portálok és az azonnali üzenetküldő programok vennék át. "Az üzleti életben az elküldött és megkapott e-mailjeink mennyisége folyamatosan nő, ami kezelhetetlen, ez a továbbiakban már nem fogadható el. A menedzserek hetente 5-20 órát töltenek elektronikus levelek írásával és megválaszolásával. A dolgozóink már most sem csak adatkeresésre használják a közösségi hálózatokat" - indokolta a döntést Thierry Breton, az Atos Origin elnök-vezérigazgatója.

A vezető közölte, hogy a jövőben az e-mailek helyett a kapcsolattartásban a közösségi oldalak kerülhetnek előtérbe. Tavaly a társaság 78 500 munkatársa naponta átlagosan 200 elektronikus levelet kapott és ezek 18 százaléka volt spam. Az első felmérések alapján kiderült, hogy a közvetlen kommunikációs szolgáltatások használatával az e-mailek száma akár 10-20 százalékkal is csökkenthető.


Az Atos Origin biztosítja az olimpiák informatikai hátterét

Breton hozzátette: "Akkora mennyiségű adatot termelünk, ami nem csak a munkakörnyezetünket mérgezi meg, de a személyes életünket is befolyásolja. Megpróbálunk tenni ez ellen és visszafordítani ezt a folyamatot, éppúgy, mint amikor az ipari forradalom után a különböző szervezetek is intézkedéseket hoztak azért, hogy csökkentsék a környezetszennyezést."

A francia IT-cég 2009-ben programot indított azért, hogy a világ egyik legjobb munkahelyévé váljon. Ezért számos olyan elképzelést támogatott, amelyekkel jelentősen javítható volt a munkahelyi kommunikáció és információcsere. A mostani terv részét képezi a 2009-es programnak. A cél az, hogy az alkalmazottak a közösségi platformokon osszák meg egymással az innovációs ötleteiket.

Az e-mail korszak végének közeledését már 2009-ben megjósolták, azonban az elektronikus levelezés még mindig tartja magát. Peter Purgathofer, a Bécsi Műszaki Egyetem kutatója szerint az e-mail gyakran rosszul működik, nem igazán hasonlít egy örömet okozó technológiára. A kapcsolat nem mindig megbízható, ugyanakkor olyan lehetőségeket kínál, amik miatt mégis naponta használjuk, s várhatóan ez még így lesz egy darabig.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások