2011 legjobb ingyenes játékai

2011 legjobb ingyenes játékai

2012. január 4. 17:00, Szerda
Tavaly nagy siker övezte az aktuálisan megjelent ingyenesen játszható alkotásokat bemutató sorozatunkat, melyet idén is szeretnénk majd folytatni - persze csak akkor, ha lesznek arra érdemes alkotások. Év végén sajnos elég kevés ilyen cím jelent meg, de 2011-ben voltak azért kiváló alkotások, melyek közül most az öt legjobbat vesszük sorba. A lista szubjektív és a saját élményeinken alapul.

5. Don't Take It Personally, Babe, It Just Ain't Your Story
Az elég hosszúra nyúlt cím egy remek, kifejezetten a japán kultúra rajongóinak készült grafikus regény volt, melynek történéseibe jelentős beleszólásunk volt. A Don't Take It Personally, Babe, It Just Ain't Your Story főszereplője egy tanár, aki az iskolájában tanuló fiatalok konfliktusaiba folyik bele folyamatosan és próbál segíteni rajtuk.4. Stealth Bastard
Ha nem lett volna a Metal Gear Solid, akkor jóval lelkesebben fogadtuk volna a Stealth Bastard megjelenését, ám mivel utóbbi ingyenesen jelent meg, így még így is nagyon örültünk a programnak. A játék egy 2D-s oldalról látható mászkálós játék, mely a klasszikus játékok játékmenetére épít. Néha alig pár másodpercünk van a minket kiszúró robotokat eliminálni és újra elbújni. Akinek kimaradt, érdemes tenni egy próbát vele, hiszen valóban az év egyik legjobbja a Stealth Bastard.

3. Wonderputt
A Wonderputt már a megjelenésekor az aktuális hónap legsikeresebb és legélvezetesebb alkotása volt és így nem meglepő, hogy helyet kapott az év végi listánkon is. A program egy tipikus golfjáték, melyben azonban a területet nem forgathatjuk, így ha rossz helyre ütjük a labdát, akkor bizony nagyon nehezen szedjük majd ki onnan - hiszen nem látjuk, pontosan hova esett.2. Team Fortress 2
A második helyen egy 2007-ben megjelent alkotás, a Team Fortress 2 áll, mely sokak szemében minden idők legjobb PC-s multis lövöldözős játéka. Tavaly azonban teljesen ingyenessé vált, így méltán szerepelhet az ingyenes alkotások között. Természetesen vannak olyan részek, melyek eléréséhez fizetnünk kell, de szerencsére ezek nélkül is remekül el lehet szórakozni a játékkal.

1. Nadirim
Talán sokak most meglepődnek, de 2011-ben az ingyenes játékok közül a hazai fejlesztésű Nadirim című RPG lett a kedvencünk. A hangulatos grafika, a zene, a játékmenet... szóval elég sok dolog miatt szavaztuk meg a tavalyi év legjobbjának az Imperium Galactica alkotóinak első MMO-ját. Részletesebben itt olvashattok a programról.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások