Saját alkalmazásboltot kapott a Raspberry Pi

Saját alkalmazásboltot kapott a Raspberry Pi

2012. december 19. 22:25, Szerda
Az Apple, a Google, az Amazon és a Microsoft után a Raspberry Pi alapítvány is rendelkezik saját internetes szoftverüzlettel. A miniatűr számítógéphez egyelőre kevés program érhető el, de ez hamarosan változhat.

A The Pi Store nevű alkalmazásboltban jelenleg már egyaránt találhatók ingyenes és fizetős szoftverek. A kínálatban számos játék és egyéb program szerepel. Az utóbbiak között van a LibreOffice is, emellett nyolc multimédiás tartalom és négy fejlesztői eszköz, valamint a Raspbian operációs rendszer egyik új verziója szintén letölthető. A multimédiás tartalmak közül kiemelendő a MagPi, amely a Raspberry Pi készülékek tulajdonosainak készített magazin. A tervek szerint a következő hónapokban jelentős mértékben bővülhet az így elérhető termékek köre.


A Raspberry Pi egy teljes értékű számítógép hüvelykujjnyi méretben

Eddig világszerte több mint 750 000 Raspberry Pi miniatűr számítógépet értékesítettek. A rendszer továbbfejlesztésével kapcsolatban már számos elképzelés látott napvilágot. Az már most biztos, hogy a Raspberry Pi jövőre is a fiataloknak, illetve az egyedi rendszert építeni akaró felhasználóknak lesz majd elsősorban érdekes. A fejlesztők fő célja egyelőre az, hogy még jobb támogatást nyújtsanak a miniatűr számítógéphez, továbbá egy olyan változaton dolgoznak, amelyet "bármely osztályteremben lehet majd használni." és szeretnének egységes készülékházat létrehozni.

"Nehéz elmagyarázni egy gyereknek, hogyha keményen dolgozik, akkor később sok pénzt fog keresni. De ha már most némi pénzre tehet szert, akkor sokkal könnyebb lesz neki a tanulás" - jelentette ki Eben Upton, a Raspberry Pi Foundation elnöke. A cél a számítástechnika népszerűsítése és a kreatív gondolkodás támogatása.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások