Pacific Warriors

Pacific Warriors

2000. január 12. 20:15, Szerda


Kiadó: TBA
Fejlesztő: InterActive Vision
Várható megjelenés: pár hónapon belül
Típus: lövöldözős szimulátor

Shoot'em up játék nagyon kevés jelenik meg manapság, pedig a számítógép hőskorában a legdivatosabb (vagy legkönnyebben elkészíthető) kategóriának számított. A Pacific Warriors klasszikus repülőgépes-lövöldözős játék lesz, amelyben a legfőbb cél az ellenséges repülők és földi célok elpusztítása.

A helyszín a Csendes-óceán térsége, a második világháború idején. Az amerikai és a japán erők elszántan kűzdenek, nagyok a veszteségek mindkét oldalon. A te feladatod, hogy gépeddel járőrözve minél több ellenséges japán repülőt kaszálj le az égboltról.


Mivel a játékot Amerikában írják, ezért a történet az USA légiereje körül forog. A hadjárat 5 témára van osztva, minden fejezetben 5 különböző szinten. Minden téma utolsó szintjén meg kell küzdeni a főellenséggel, aki - ahogy lenni szokott - sokkal táposabb, mint a tucatszám legyilkolható társai.

A történelmi háttér ellenére a játék egy tipikus lövöldözős szimulátor. A repülőgép kezelése a végletekig leegyszerűsített, abszolút nem realisztikus, a vájt fülű szimulátor rajongók jobb ha messze elkerülik majd. A fő cél csak és kizárólag az ellenség gyilkolása. Ehhez kapunk kezdetben egy felszerelt repülőt és 5 "életet". A repkedés közben néhol "powerup"-okat vehetünk fel, ami újabb életet, vagy extra fegyverzetet biztosít. A beépített powerupok bizonyítják a legjobban, hogy a Pacific Warriors-ban nem a realisztikus repülő-élményen van a hangsúly, hanem a könnyed kikapcsolódáson.


A berepülhető terep hatalmas és gyönyörű. Mind az 5 fejezet különbözőképp néz ki, és némileg kapcsolódik a történelemhez is. A játékban a következő fejezetek találhatóak meg:

"Sunshine ride" - kezdő szint, könnyű missziókkal. Légi vadászat, földi célpontok.

"Channel raid" - Kis szigetek között, mélyrepüléssel kell a földi célpontokat megközelíteni.

"Dark Night fight" - Alkonyatkor szállsz fel, majd egyre sötétebb lesz. Az ellenséges repülők már az éj sötétje alatt érkeznek. Az hajók keresőfénnyel világítják be az égboltot, legfontosabb feladat ezek elkerülése.

"Foggy death" : A tejsűrű ködben szinte semmit sem látni, így a kétmotoros vadászbombázóval könnyű csapást mérni a kijelölt célpontokra.

"Thunderstorm attack" : Nyomasztó időjárási viszonyok között kell felszállni, amiből hamarosan pusztító vihar lesz. A feladat a felhők felett nagy magasságban rejtőző vadászok elpusztítása.


Jellemzők:
- Gyors 3D grafikai motor
- Elsődleges és másodlagos fegyverrendszer, rakéták, bombák, géppuskák teljes arzenáljával
- Játék közben felszedhető extra felszerelések
- 5 fejezet, minden fejezetben 5 szint, és szintenként 3-10 szakasz
- Rengeteg ellenég típus pl.: japán vadász, bombázó, kamikaze repülő, repülőgép anyahajó, tengeralattjárók, stb...
- Összetett tájkép, utakkal, fákkal, erdőkkel
- 3 repülhető géptípus
- Könnyű kezelhetőség
- 3D hanghatások
- Hangulatos, korabeli zene




Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások