Itt az első VAIO okostelefon

Itt az első VAIO okostelefon

2015. március 17. 11:18, Kedd
A Sony egykori részlege a Panasonic most piacra dobott készülékét forgalmazza saját néven.

Még a hónap elején számoltunk be arról, hogy a japán Panasonic új készülékéről már megjelentek bizonyos információk, eszerint pedig a cég első 64 bites megoldását vehetjük majd hamarosan kezünkbe, már amennyiben az megjelenik az ázsiai régión kívül. Most kiderült, hogy az immár független VAIO is átvette a készüléket és saját néven forgalmazza majd azt.

A japán nyelvű hivatalos bejelentés számunkra is érdekes lehet, hiszen ebből – a néhány kisebb kép mellett – a hardveres lista részleteit is megismerhetjük, ebből is következtettek az első szemfüles internetezők, hogy tulajdonképpen a már említett Eluga U2 okostelefon átnevezéséről van szó. Ennek megfelelően a megoldás 5 hüvelykes kijelzőt, 720p felbontást, az új Snapdragon 410 chipet, egy hátoldali 13 megapixeles és egy előlapi 5 megapixeles kamerát kapott, amelyet 2 GB RAM, egy 16 GB-os belső tároló, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor egészít ki, az Android 5.0 Lollipop társaságában.


A hír kellemetlenül érintheti a Sony vezetőit, hiszen tavaly nem azért adták el a részleget (annak mindössze 5 százalékát megtartva) egy tokiói befektetési cégnek, hogy nem sokkal később egy újabb rivális jelenjen meg a hazai piacon, amely többek között a kiemelt szerepre szánt Xperia családdal venné fel a versenyt. Ez azonban most mégis megtörtént, így a megszokott asztali és mobil PC-k mellett immár egy okostelefon is elérhető lesz a jól ismert márkanév alatt, míg a Sony tovább küszködik az üzleti veszteség lefaragásával. A VAIO eközben az Android és a Windows operációs rendszerekre támaszkodva dob piacra táblákat és egyéb megoldásokat, jól látható módon szeretnék visszanyerni a márka korábbi népszerűségét.


Azt nem tudni, hogy a Panasonic és a VAIO által piacra dobott okostelefon Japánon kívül is megjelenik-e, így a hír egyelőre inkább a Sony sorsa szempontjából lehet érdekes.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások