Kiszivárgott a Sony Xperia Cosmos

Kiszivárgott a Sony Xperia Cosmos

2015. március 18. 14:41, Szerda
A selfie-képek készítésére hegyezik ki a cég legújabb okostelefonját, amely a Cosmos néven érkezik.

A napokban már olvashattunk arról, hogy a Sony által tavaly eladott VAIO szintén saját okostelefont dob piacra, némileg keserű szájízt idézve elő ezzel a japán óriás vezetőinél, akik nyilván nem azért szabadultak meg az eredetileg PC-kre fókuszáló részlegtől, hogy az Xperia család ellen induló újabb riválist lássanak viszont. Most ez utóbbi család bővül, mégpedig egy további középkategóriás megoldással.

Erre számíthatunk ugyanis az eddig megjelent részletek alapján, amelyek szerint a szintén tavaly megjelent Xperia C3 közvetlen utódáról van szó. Az @upleaks jóvoltából két Twitter-bejegyzés bukkant fel a világhálón, amelyekben az első (meglehetősen kicsiny és nem túl részletes) képeket, illetve néhány hardveres részletet ismerhetünk meg, így azt már most leszögezhetjük, hogy a fő attrakció az 5 megapixeles előlapi kamera lesz, amely a megfelelő minőségű selfie-képek készítése érdekében LED flash funkcióval egészül ki (az Xperia C3 egyébként a cég első olyan fejlesztése volt, amely előlapján egy ilyen kamerát hordozott).

A C3 annak idején egy méretes, 5,5 hüvelykes kijelzővel jelent meg, amely 720p felbontást támogatott. Az eddig látott képek alapján még megbecsülni sem tudjuk az Xperia Cosmos érintőképernyőjének méretét, ám az már biztos, hogy ezúttal is egy MediaTek chipre épül majd a fejlesztés, amely ezzel (az Xperia E4 és E4g után) immár a gyártó sorrendben harmadik ilyen megoldása. Hivatalos bejelentés hiányában egyelőre ennyiről számolhatunk be, a további részletek (beleértve a várható árat és a megjelenés dátumát) eddig ismeretlenek.

Azt sem tudni, hogy a cég globális szinten tervezi-e a debütálást, de jó eséllyel ezt nem korlátozzák le egyetlen régióra.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások