Itt a Vaio W10-es okostelefonja

Itt a Vaio W10-es okostelefonja

2016. február 8. 09:03, Hétfő
A Sony egykori részlege a Microsoft platformját is támogatja, az elérhetőség azonban kérdéses.

A Vaio - amely a hagyományokhoz híven folytatja a laptopok értékesítését - az utóbbi időben az okostelefonos szegmensben is bemutatkozott, mégpedig egy saját néven forgalmazott készülékkel, amely a Panasonic egyik korábbi típusára épült. Most a Windows 10-es platform mellett is kiállnak, hogy egy még szélesebb réteget fedjenek le.

A cég japán oldalán megjelent közleményből kiderül, hogy Phone Biz néven dobnak piacra egy új megoldást, amely középkategóriás jellemzőkkel, elsősorban az üzleti ügyfelek igényeit kielégítendő bukkan fel a számukra hazai pályán, tűrhetőnek mondható áron. Ennek megfelelően egy 5,5 hüvelykes érintőképernyőt kapunk, amely az 1080p felbontást támogatja, ehhez pedig a Snapdragon 617 chip társul, amelynek nyolc magja 1,5 GHz-es órajelen fut.

A listán emellett 3 GB memória, egy 16 GB-os, microSD révén kibővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, valamint egy 2800 mAh-s akkumulátor szerepel még, a Windows 10 Mobile operációs rendszer támogatása révén pedig a Cortana és a Continuum funkciók is elérhetők lesznek, amellyel az üzleti vásárlók igényeit tartják szem előtt.

Jó esély van arra, hogy a cég első okostelefonjához hasonlóan a Phone Biz sem jelenik meg Japánon kívül, ezzel kapcsolatban azonban még nincs biztos információ. Az ár mindenesetre 430 dollárnak felel meg, a megjelenés (független kivitelben, SIM-kártya nélkül) áprilisban esedékes.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások