Az év végéig a cégek 85 százaléka válthat Windows 10-re

Az év végéig a cégek 85 százaléka válthat Windows 10-re

2017. április 29. 19:23, Szombat
A vállalatokat a nagyobb biztonság és a jobb Cloud-integráció ösztönzi a gyorsabb váltásra.

A Gartner előrejelzése alapján az év végéig az összes cég 85 százaléka vált majd át Windows 10-re. Mindez azt jelenti, hogy az átállás sokkal gyorsabban valósulhat majd meg, mint az operációs rendszer korábbi változatainak esetében. Ranjit Atwal, a Gartner kutatási igazgatója azt mondta, hogy a cégek szükségesnek látják a Windows 10-re váltást. Az operációs rendszer elemzési és integrálási időtartama 23 hónapról 21 hónapra rövidült le. A nagy konszernek már tervezik az átállást vagy 2018-ig meg is valósítják azt. Atwal mindezt azzal magyarázta, hogy sok vállalkozás előbb a régi szoftvereit frissíti vagy kiváltja azokat új programkiadásokkal, mielőtt átváltana a Windows 10-re.

A Gartner munkatársai arra is kíváncsiak voltak, hogy a vállalatok miért döntenek az átállás mellett. A válaszolók 49 százaléka indokolta a lépést a biztonsági fejlesztésekkel, 38 százaléka a felhőintegrációs képességekkel, 34 százaléka a PC-n, táblagépeken és okostelefonokon egyaránt használható univerzális Windows-alkalmazások futtatásának lehetőségével, 33 százaléka pedig azzal, hogy 2020-ban lejár a Windows 7 terméktámogatása.

Meike Escherich, a Gartner elemzője mindezt azzal egészítette ki, hogy jelentős mértékben nőtt a Windows 10-es készülékek vásárlásának a szándéka. A harmadik vagy negyedik generációs eszközök kifejezetten a Windows 10-re vannak optimalizálva a hosszabb üzemidővel, az érintőképernyővel, s számos más Windows 10-funkcióval. A Microsoft 2015 augusztusában arra számított, hogy egy éven belül a cégek 40 százaléka válthat Windows 10-re.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások