Íme a Half-Life 2: Episode 3 sztorija

Íme a Half-Life 2: Episode 3 sztorija

2017. augusztus 26. 13:53, Szombat
Marc Laidlaw a Half-Life 2 vezető írója úgy döntött, hogy nyilvánossá teszi a soha meg nem jelent Episode 3 történetét.

A Half-Life franchise kálváriája kapcsán már igen nehéz bármit is komolyan venni, hiszen nem elég, hogy a harmadik rész feltehetően soha nem készül el, de még a második részhez kapcsolódó Episode 3 sem kerülhet majd fel a gépünkre. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a Half-Life 2 vezető írója, Marc Laidlaw fogta és egy az egyben kitette a saját oldalára a harmadik epizód történetét, melyet utána ugyan viszonylag gyorsan eltávolítottak, de természetesen sikerült még előtte pár lelkes rajongónak lementeni azt. Szóval most mindenki megismerheti az Episode 3 sztoriját, mely egyébként kapcsot képzett volna a Half-Life 2 és 3 között is.

Miután az Episode 2-ben Eli Vance meghalt, a felkelők eltemették és próbálnak erőt meríteni a folytatáshoz. Alyx és Freeman elindulnak a Déli-sarkra, hogy elpusztítsák a Borealis nevű hajót. A repülő azonban lezuhan és végül egy olyan erődszerű építményben kötnek ki, melyet feltételezésük szerint a Combine épített meg. Miután bejutnak, furcsa jelenségre lesznek figyelmesek: néha mintha felbukkanna a Borealis a nyílt területen, majd utána nyoma vész. Mint kiderül, a Combine egy dimenziómanipuláló eszközzel elfogja a hajót és ez erőd lényegében megvédte volna a külső erőktől a gépet, míg minden, a Borealison található technológiát meg nem szereznek maguknak.



Freeman és társa úgy döntenek, hogy ha legközelebb felbukkan a hajó, akkor felszállnak rá, de ekkor megjelenik egy rég nem látott ismerős, az elhunyt Dr. Wallace Breen, akiről kiderül, hogy igazából csak egy klón és mint ilyen, ő is a Combine foglya és kéri Freemant, hogy végezzen vele. Alyx hagyná szenvedni a lényt, de Gordon megkegyelmez neki és kivégzi. Ezután találunk egy újabb régi ismerőst Dr. Judith Mossman személyében, akit Alyx azonnal megvádol az apja meggyilkolásával, míg Mossman a kettős ügynöki szerepét hangsúlyozza.

Végül megadja azokat a kódokat, melyekkel a hajót kicsit tovább tudják a saját dimenziójukhoz kötni és a trió fel is jut a Borealis fedélzetére - jó pár Combine egységgel a hátukban. A fedélzeten Alyx és Judith ismét összekapnak, ezúttal a Bootstrap Device nevet visel dimenzióteremtő kütyü sorsa. Az eszköz képes ugyanis egy dimenzió burkot hoz létre a hajó körül és így lehet szabadon járkálni térben és időben. Ezt hőseink is megtapasztalják, hiszen számos korábbi eseményt és helyszínt látnak újra, saját magukkal egyetemben.



A vita folytatódik azon, hogy mi is legyen a hajó és az eszköz sorsa. Alyx szeretné megtartani apjának tett ígéretét és elpusztítani, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe, míg a Judith tanulmányozná azt. A vita végén Alyx lelövi Dr. Mossmant, majd Gordon segítségével megpakolják a hajót robbanóanyaggal, hogy az idegenek bázisára küldve elpusztítsák az ellenséget. Mikor már kezdene jól alakulni az egész, megjelenik az öltönyös G. Man és elviszi Alyx-et, akivel már kisgyerekként kapcsolatba került. Freeman egyedül marad és már éppen robbanna a hajó, mikor a Vortigauntok kirántják a dimenzióból. Gordon egy ismeretlen helyen tér magához, teljesen egyedül és feljön a stáblista.

Feltehetően itt kezdődött volna a Half-Life 3, amire szerintem már mindenki nyugodtan keresztet vethet. Azt még mindenképpen ki kell emelni, hogy Marc Laidlaw pontosan tudta, hogy ezért a lépésért akár be is perelheti a Valve, így nagyon ötletes módon úgy tette közzé a történetet, hogy például a szereplők nemét és nevét megváltoztatta, illetve régiesen fogalmazta meg azt. Mindenesetre kíváncsian várjuk, mit lép majd a Valve és mi a terve a Half-Life franchise-zal.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások