Újjászületne a Facebook

Újjászületne a Facebook

2019. május 2. 10:13, Csütörtök
A közösségi portál jobban védené a felhasználók magánéletét és számos dolgon változtatna, de kérdéses, hogy ezen intézkedések nem érkeznek-e túl későn.

Mark Zuckerberg a Facebook F8 fejlesztői konferencián bejelentette, hogy a közösségi platform komoly változtatások előtt áll. A legfontosabb módosítás, hogy a társaság számára minden eddiginél fontosabb lesz a felhasználók magánéletének védelme. Erre utal az új mottó is: The future is private. A társaság életében teljesen új fejezet kezdődik és Zuckerbergék készek mindent a feje tetejére állítani. A menedzser elismerte, hogy nagyon sok dologban változtatniuk kell, elsősorban abban a tekintetben, ahogy a céget vezették.

Az egyik legfontosabb módosítás, hogy - a WhatsApphoz hasonlóan - a Facebook Messenger és az Instagram esetében is megvalósul a végpontok közötti titkosítás. Az internetezők a Messengeren keresztül is elérhetik majd az Instagramon és a WhatsAppon lévő barátaikat, s a közösségi oldal támogatná a vizuális történeteket, amelyek rövid időn belül eltűnnek. Továbbá változik a Facebook dizájnja is, a módosítás a mobil verzió esetében már látható.


A Facebook Messenger nem csupán gyorsabb lesz, de a Mac és Windows operációs rendszerekre is megjelenik majd. Egyszerűbb lesz felfedezni a családtagok és a barátok tartalmait. A barátok valós időben együtt tekinthetik meg a különböző felvételeket és ilyen alkalmakra küldhető lesz meghívó is. A még az idén érkező új Messenger mindössze 30 megabájtos lesz, vagyis 70 megabájttal kisebb, mint az eddigi kiadás.

Új funkciók segítik majd elő az online ismerkedést, amely további 14 országban lesz elérhető, az év végétől immár az Amerikai Egyesült Államokban is. A Secret Crush segítségével a felhasználók elkészíthetik azoknak a barátaiknak a listáját, akikkel szemben romantikus érzelmeket táplálnak. Amennyiben ők is felkerülnek egy személy listájára és egyezés van, akkor a platform összeköti a két felet. A Meet New Friends funkció pedig az új barátságokra fog javaslatot tenni.

A vállalat számára a magánélet védelme azért fontos, mert ez az alapvető feltétele annak, hogy a felhasználók úgy fejezhessék ki magukat, amilyenek valójában. Ugyanakkor konkrétumok nem hangoztak el azzal kapcsolatban, hogy Mark Zuckerberg pontosan hogyan határozná meg az új "magánszférát". De a menedzser igyekezett a konferencián megjelenteket biztosítani arról, hogy tanultak a múlt hibáiból.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások