Jönnek az ARM chipes Mac készülékek?

Jönnek az ARM chipes Mac készülékek?

2020. február 25. 22:48, Kedd
Egyre több jel mutat arra, hogy az Apple nem csupán az Intel processzoraira épít a jövőben.

2020-tól saját fejlesztésű chipek kerülhetnek az Apple Mac számítógépeibe, és a cég ARM processzoros hibrid készüléken is dolgozik. Tavaly februárban már megerősítést nyert, hogy az idei évtől ARM chipekre válthat a társaság, most egy újabb hír támasztotta alá az elmúlt években kiszivárgott információkat.

Az Apple ügyeiben tájékozottnak számító Ming-Chi Kuo elemző azt közölte, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta az Apple "sokkal agresszívebben", vagyis jelentősebb összegekkel támogatja az 5 nanométeres gyártási eljárással készülő processzorok tervezését, fejlesztését és készítését. Az új modellek nem csupán az iPhone és az iPad készülékekbe kerülnek majd, hanem lesznek olyanok is, amelyeket kifejezetten a notebookokban való használatra terveznek. A szakember úgy vélte, hogy az első ARM chipre épülő Mac a következő 12-18 hónapban, várhatóan 2021 elején lesz elérhető.

Nagy valószínűséggel már a következő WWDC fejlesztői konferencián kiderül majd, hogy az információk igaznak bizonyulnak-e, hiszen a módosított hardverplatformhoz elengedhetetlen lesz a fejlesztői közösség támogatása azért, hogy az új termékek megjelenésekor már elérhetők legyenek az azokon futtatható kompatibilis alkalmazások is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások