Már teszteli e-furgonját az Amazon

Már teszteli e-furgonját az Amazon

2021. április 3. 11:58, Szombat
Az első körben San Francisco lesz a helyszín, innen terjeszkednek majd tovább.

Az elmúlt hónapokban mi is beszámoltunk arról, hogy az Amazon bemutatta saját e-furgonját, amely a területen új belépőként megjelenő Rivian közreműködésével készült el – ez utóbbi cég új gyára pedig egyes hírek szerint itthon épülhet fel, ami nagyon jó hír lenne nekünk. A friss jelentések alapján már el is kezdődött a tesztelés, ezúttal San Francisco területén.

A CNBC adott hírt a tesztelés elindulásáról, bár február elején már a cég részéről is jelezték, hogy Los Angeles egyes részein a kiszállítást szintén ezen típussal végzik, egyelőre korlátozott formában. A mostani bejelentés jól jelzi, hogy elindult a lassú, fokozatos terjeszkedés időszaka, bár ennél talán fontosabb, hogy kifejezetten a különleges környezet (és közlekedési viszonyok) miatt esett a választás a sorrendben második városra, eközben pedig azt is kiemelik, hogy ezzel az egyik leggyorsabb ilyen programot valósítják meg lépésről-lépésre.


Az Amazon a saját, klímaváltozással kapcsolatos hosszú távú tervének részeként vállalta, hogy összesen 100 ezer ilyen e-furgont szereznek majd be partnerüktől, amely nyilván komoly lökést ad a gyártónak. Az e-furgonok nagyjából 240 km-es hatótávval bírnak, amennyiben pedig a teszt sikeresen zárul, hamarosan több ezer darabot szállítanak le, vagyis az ottani vásárlók jóval gyakrabban találkoznak majd a járművekkel. Az első körben a Richmond területén található központból szervezik meg az első utakat, ezt a későbbiekben követi majd a város területén belül található egyéb állomások fokozatos bevonása a programba.

Az idei évben 14 további városban jelennének meg a furgonok, az elképzelés szerint ezek jelentős segítséget nyújtanak majd abban, hogy 2040-re elérjék a vállalat karbonsemleges üzemelését.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások