Már nem veszteséges a PS5 gyártása

Már nem veszteséges a PS5 gyártása

2021. június 3. 09:16, Csütörtök
Ezt vetíti előre a Sony, amely megerősítette, hogy a mobilos szegmens nagyobb szerepet kap.

A PlayStation 5 megjelenése óta jó ütemben fogy, hiszen riválisához képest nagyjából kétszeres az eredmény, ezt pedig a globális chiphiány ellenére sikerült elérniük. A Sony most azt vetíti előre, hogy hamarosan már nem lesz veszteséges az előállítás, miközben azt is megerősítették, hogy valóban a hordozható kütyükre hozzák át a PS-játékokat.

A befektetőknek szánt szokásos prezentációban arról olvashatunk, hogy a japán gyártó a jelenleg 499 dollárba kerülő alapmodell esetében vázolja fel az anyagiak várható alakulását, legalábbis ami a konzol sorozatgyártását illeti. Ebben azt vetítik előre, hogy már június folyamán megszűnik a veszteséges előállítás, ami komoly előrelépést jelentene, hiszen ezt meglehetősen hamar sikerülne megvalósítani, ráadásul az említett globális készlethiány folytatódása mellett. A költségek terén látható, lefelé tartó pálya nyilván folytatódni fog, idővel itt is felbukkan majd a Slim és a Pro névre keresztelt változat, bár arról egyelőre nem beszélnek, hogy a Blu-ray meghajtót nélkülöző olcsóbb példány esetében miként alakul majd ez az arány.

Az idők változását jelzi számunkra, hogy míg a PS4 2013-as induló évében még a bevétel 48 százaléka származott a hardveres eladásokból (legalábbis a Sony ezzel foglalkozó üzletágán belül), addig ez az idei évben már csak 20 százalék lesz, vagyis a fennmaradó 80 százalékért már a szoftver (valamint a szolgáltatások és a kiegészítők garmadája) lesz a felelős. A játékok kapcsán áprilisban mi is írtunk a mobilos portolások várható megindulásáról, a gyártó most maga is megerősítette, hogy valóban nagyobb hangsúlyt helyeznek majd a mobilos és PC-s szegmensre, vagyis több olyan, korábban kizárólag a konzolon elérhető játék lesz majd elérhető a többi platformon, amely kifejezetten húzónévnek számít.

A listán az értesülések szerint olyan címek szerepelnek, mint a Horizon Zero Dawn, a Days Gone, valamint a Predator: Hunting Grounds, de az Uncharted 4 PC-re való érkezése is valószínűnek tűnik. Az idő előrehaladtával, ahogy egyre több tapasztalatot gyűjtenek ezen a téren, további játékokat tesznek majd elérhetővé a konzollal nem rendelkezők számára, ami tovább hajthatja a bevételeket.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások