Nagyobb iPad készülékek érkezhetnek

Nagyobb iPad készülékek érkezhetnek

2021. június 29. 17:45, Kedd
Az időpont ugyanakkor még kérdéses, a megjelenésre legfeljebb néhány év múlva kerülhet sor.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa azt írta, hogy az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek kijelzője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy biztosítsák akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek.

Gurman úgy vélte, hogy a kaliforniai cégnek minél gyorsabban piacra kellene dobnia egy nagyobb iPad készüléket azért, hogy az iPadOS 15 összes új funkcióját és előnyeit teljes mértékben ki lehessen használni. A szerkesztő hozzátette, hogy az iPad már most is "elég jó" ahhoz, hogy a mindennapi munkában alkalmazza valaki egy Mac helyett, azonban az aktuális képernyő 12,9 hüvelykes. Ahhoz, hogy az iPad teljesen a munkahelyi PC-k alternatívává váljon, legalább 14 vagy 16 hüvelykes kijelzővel kellene rendelkeznie. Gurman közölte, hogy a 12,9 hüvelykes képernyő túl kicsi annak, aki egy 16 hüvelykes MacBook Prót szokott meg. S nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik.

Gurman hangsúlyozta, hogy arról értesült, hogy az Apple számos mérnöke és tervezője nagyobb modelleket készít, amelyek legkorábban néhány éven belül megjelenhetnek a boltok polcain. A szakértő szerint egy nagyobb iPad tökéletes lenne sok ember számára, őt is beleértve, s még inkább elmosná a táblagép és a laptop közötti határokat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások