Robotokat mutatott be a Sega

Robotokat mutatott be a Sega

2001. március 1. 05:51, Csütörtök
A japán vásárlók nagyon megörültek, mikor annak idején bemutatták Poo-chi-t, a robotkutyát, aki szerdán igazi robotgazdikat is kapott magának, hiszen a Sega Corp. piacra dobta első humanoid sorozatát.

A Sega új emberi robotjai képesek mosolyogni, sírni, sőt szeretetüket is ki tudják fejezni. Valószínűleg legalább akkora sikerre számíthatnak, mint az igen olcsó, de kissé butuska Poo-chi kutyák. Az ember legjobb robotbarátjából csak a tavalyi év során 12 millió "példány" talált új gazdát magának valamelyik gyerekszobában.

A "BOT" család tagjai

Az új robotok családneve "BOT.". A családtagok között több típust találunk, elsősorban képességeik alapján különböztették meg őket.

C-BOT: A C-BOT digitális kijelzővel rendelkezik a fején, így kommunikál a környezetében lévőkkel, de a kapcsolattartást a mellékelt rádiótelefon is megkönnyíti.

Y-BOT: Az Y-BOT az a robot, amely szavakra tanítható, sőt, vissza is beszél, ha arról van szó.

M-BOT: Az M-BOT a magányos táncőrültek kedvenc társa lehet, hiszen zenét hallva a gép azonnal táncra perdül.

W-BOT: A W-BOT képes sétálni, miközben elkerüli azokat az akadályokat, amik meggátolhatják őt ebben.

Robo-chi: Robo-chi a család legkisebb, legfiatalabb tagja. Még járni sem tud, hiszen ő még csak egy kisbaba.A BOT sorozat tagjai a japán feltörekvő robotpiacának palettáját bővítik majd. A Sega termékei jóval olcsóbbak ugyan a konkurens cégekénél, de butábbak is a Sony Aibo robotkutyáinál és az SRD humanoidoknál. Az új termékeket a Sega Toys Co Ltd. és a Tiger Electronics közösen dobja majd piacra. A Tiger Electronics a Hasbro Inc tulajdonában lévő alvállalkozás, mely a Furby interaktív "lények" gyártásáért is felelős.

Ami a robotok árát illeti, a legolcsóbb 1980 jenbe kerül majd, azaz körülbelül 17 dollárt kérnek érte. Ebbe az árkategóriába tartoznak a kicsi M-BOT-ok. Drágábbak lesznek a W-BOT-ok, hiszen ezek a tervek szerint 4980 jenbe fognak kerülni. A Sega és a Tiger az első évben 1,5 millió darabot szeretnének értékesíteni a robotokból.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások