Itt a harmadik iPhone SE

Itt a harmadik iPhone SE

2022. március 9. 10:37, Szerda
Marad a megszokott külső, viszont új chipet kap a szerényebb okostelefon.

Az Apple várható újdonságai, valamint a cég tervei kapcsán nemrég arról írtunk, hogy új kijelzőket szeretnének beépíteni a soron következő Mac-konfigurációkba, most azonban sort kerítettek a fontos márciusi bemutatóra, így ismét van miről beszámolni. A harmadik iPhone SE mellett az iPad Air 5 is megjelenik, ezek részletein futunk most végig.

A hivatalos közleményből, valamint az alább beágyazott videóból megtudjuk, hogy a sorrendben harmadik iPhone SE megtartja az immár 8 éves dizájnt. Ismét egy 4,7 hüvelykes kijelzőt kapunk, amely az 1334 x 750 pixel felbontást támogatja, viszont a panelt már a Ceramic Shield felület védi, ami jobban ellenáll a behatásoknak. A teljesítményt ezúttal már az A15 chip nyújtja, amely az 5G részleges támogatását is biztosítja (a mmWave nélkül), a hátoldali 12 megapixeles kamera pedig a Smart HDR 4, a Photographic Styles, a Deep Fusion, valamint a Portrait Mode funkciókat támogatja. Az üzemidő állítólag szintén javult, bár ezen a téren nem várhatunk sokat a készüléktől.


Érdekes módon a chip kapcsán az Apple az iPhone 8 típushoz hasonlítja a teljesítményt, amely szerintük csaknem kétszeres javulást mutat, tekintettel viszont arra, hogy ez utóbbi telefon még az A11 processzorral futott be, az újabb változatokhoz képest nyilván kisebb lesz a különbség. Az iPhone SE 2022 a tervek szerint március 11-én lesz előrendelhető, összesen 30 országban, a megjelenés március 18-án esedékes. A hivatalos ár 429 dollártól indul, ez a belső tároló méretétől függ, amely 64, 128, illetve 256 GB-os kapacitást kínál.

A cég emellett az iPad Air 5 tábláról is lerántotta a leplet, ez szintén megtartja a közvetlen előd külsejét, viszont már az M1 chipre épül, amely az 5G támogatását is biztosítja. Megújul az előlapi kamera, a többi hardveres részlet viszont marad nagyjából változatlan. Az ár 599 dollártól indul, a megjelenés itt is március 18-án esedékes.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások