Nyáron érkezik a 187 Ride or Die

Nyáron érkezik a 187 Ride or Die

2005. április 2. 21:02, Szombat
Az Ubisoft felbuzdulva a GTA-k népszerűségén úgy gondolta, hogy nekik is kell egy szelet ebből a tortából. A 2004-es E3-on jelentette be a Notorious: Die to Drive című fejlesztésüket. Azóta eltelt közel egy év és sokminden konkretizálódott.

A játékot 2004. május 12-én jelentették be, és akkor még úgy volt, hogy csak konzolra fog megjelenni. De most az Ubisoft helyzetjelentést adott a játékról amely során több fontos dolog is előkerült. A legfontosabbnak azt tartom, hogy a PC-sek sem maradnak ki szórásból, a nyáron ezen a platformon is meg fog jelenni az immár 187 Ride or Die-ra keresztelt játék - ez utóbbi a másik lényeges információ.

A játék egy erősen akciódús autós program lesz, amit talán úgy lehetne leírni, hogy beülünk a Need for Speedbe, az anyós ülésre pedig beültetünk egy fegyverekkel teleaggatott havert aki megtisztítja előttünk az utat. Egyes újságok a Grand Theft Auto-széria riválisának tekintik, de a képekből és a kidolgozásból is látszik, hogy ez "csak" egy "versenyzős" játék lesz. Ami persze nem baj, csak ne várjunk majd városban mászkálást és egyéb hasonló dolgokat.

Amit viszont kapunk: 30 szépen lemodellezett verda, amelyek igen széles választékot nyújtanak majd (musclecarok, sportkocsik, roadsterek); 20 fegyver, többek között pisztolyok, gépfegyverek, shotgunok és persze lesz Molotov-koktél is. Több mint 45 pályaszakasz lesz, ahol megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a legjobbak. Aki nem hiszi, azt legfeljebb lelőjük

Klikk ide! Klikk ide!

A képeket érdemes részletesen megtekinteni, mert igazi effektparádé várható. Motion blur, bumpmapping, filter és még sok más effekt lesz, hogy a tükröződést és a golyó ütötte lyukakat már ne is említsem. Talán a nemrég megjelent Trackmania Sunrise demójában látott vizuális orgazmushoz tudnám hasonlítani ezt az egészet. Szóval a látvánnyal nem lesz gond. A fülünk is megkapja a magát, az exkluzív hip-hop trackek mellett a karakterek hangjait is olyan neves színészektől halljuk majd mint Larenz Tate (Veszélyes elemek - Menace II Society, Ray) és Noel Gugliemi (Kiképzés - Training Day, Halálos iramban - The Fast and the Furious).

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játéknak története is lesz. A főhős, Buck (Larenz Tate) Los Angelesben éli az alvilági emberek mindennapos életét gyönyörű lányok és dögös autók között. (Vagy dögös lányok és gyönyörű autók között?) Dupree a helyi alvilág vezetője, akinek territóriumát meg akarja kaparintani Cortez (Noel Gugliemi) és a bandája. Mindössze annyi feladatunk lesz, hogy ebben megakadályozzuk.

Ha esetleg már végeztünk a sztorival, akkor sem kell aggódni, izgalmas módok várnak majd minket: Death Race, Cop Chase és Assassination. Ezekről részletesebb információink nincsenek, de a nevükben sokminden benne van. Ha az offline játékot már meguntuk akkor lehetőségünk lesz online is játszani mind a PlayStation 2-vel, az Xbox Live-val és PC-n az interneten is. Pontos megjelenési dátum még nincsen, de az ígéretek szerint augusztus második felében várható a boltokban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások