Megjött a kétmagos Mac Mini

Megjött a kétmagos Mac Mini

2006. március 2. 10:27, Csütörtök
Az Apple megtartotta különleges sajtókonferenciáját az Apple Town Hallban, a cég cupertinói főhadiszállásán. Az óriásvállalat szokásának megfelelően az utolsó pillanatig titokban tartotta az esemény tárgyát.

"Gyere és vedd szemügyre az Apple fantasztikus újdonságait" - állt a meghívóban. Az elmúlt héten sok találgatás szárnyra kapott azzal kapcsolatban, hogy vajon mi is állhat a titokzatos esemény középpontjában. Tegnapig nagyjából négy új lehetséges termékre szűkült a kör. A ZDNet úgy vélte, vagy egy továbbfejlesztett, teljes képernyős videós iPodról lehet szó, vagy az iTunes mozifilmes részlegéről, de ugyanakkor az sem tartotta kizártnak, hogy az iBook új nagyképernyős, 13"-os verziója, esetleg az új Intel-alapú Mac mini állhat az ügy hátterében.

Nos, mára kiderült, hogy az tippelt jól, aki a legutóbbira gondolt. Az új Mac Mini két különböző processzorral lesz kapható. A 1,5 GHz-es Intel Core Solo processzoros verzióért 599 dollárt (körülbelül 120 ezer forint) kell fizetni, míg az 1,66 GHz-es Intel Core Duo chipes változat 799 dollárba (körülbelül 160 ezer forintba) kerül. Mindkét géptípus Mac OS X 10.4 operációs rendszerrel, iLife '06 médiaalkalmazásokkal és Front Row médiavezérlő szoftverrel érkezik majd. A miniben megtalálható lesz egy 10/100/1000 BASE-T Gigabit Ethernet lehetőség, AirPort Extreme 802.11g WiFi, Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) felület, valamint négy USB 2.0 port is - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A gép 667 MHz-es előoldali buszt és 667 MHz-es DDR2 SDRAM memóriát tartalmaz, mely 2 GB-ig bővíthető. A Mac mini DVI felülettel és VGA-kimeneti adapterrel is dicsekedhet, így egyszerűen csatlakoztathatunk hozzá kijelzőket, ideértve napjaink legnépszerűbb síkképernyős televízióit, továbbá az analóg és a digitális hang kimenetnek hála sztereó rendszert is ráköthetünk. "Az új Mac mini géppel, az Apple 60 napon belül megduplázta a teljes Intel processzoros terméksorozatát - rekord idő" - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "Az új Intel Core Duo processzoros Mac mini négyszer gyorsabb, nagyobb bővítési lehetőséget kínál ugyanabban a hihetetlen kompakt dizájnban."

A cég emellett egy iPodhoz szánt hifi audiorendszerrel is előrukkolt, amely már 349 dollárért (körülbelül 70 ezer forintért) megvásárolható. Sokan talán úgy vélik, az Apple most nem robbantott akkorát, mint legutóbb, a videós iPod nyilvánosságra hozásakor. Az azonban szinte biztos, hogy a cég tartogat még meglepetéseket a tavaszra. Az idén alapításának 30. évfordulóját ünneplő vállalat minden bizonnyal egy különleges Mackel is előáll április 1-jén.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások