Szeptemberben érkezik a Windows 7

Szeptemberben érkezik a Windows 7

2009. február 27. 04:45, Péntek
Több forrás is megerősítette, hogy a következő Windows operációs rendszer sokszorosításra kész változata szeptemberben érkezik majd. Mások az XP és a Windows 7 közötti majdani átmenetre kínálnak megoldást.

A szeptemberi megjelenésről szóló hírek először külső források jóvoltából bukkantak fel az interneten, majd pedig ezeket kiegészítették azzal, hogy Michael Bohlin, Windows termékmenedzser is megerősítette az előzetes információkat. Eszerint a már igencsak közel lévő RC-változat után a gyártásra kész, azaz RTM verzió érkezik majd, mégpedig szeptember folyamán, vagyis kevesebb mint három évvel a Vista felbukkanása után.

E korai debütálás nem lenne túlságosan meglepő, hiszen a szoftvercég eddig is jól haladt a fejlesztési és tesztelési munkálatokkal, a felhasználók pedig többnyire elégedettek az új operációs rendszerrel. Az érdeklődők számára a napokban egy részletes bejegyzés jelent meg a hivatalos blogoldalon, amely a Beta 1 óta végrehajtott változásokat ecseteli. Ebből kiderül, hogy az Aero Flip mellett módosították néhány billentyűkombináció funkcióját és a tálcán megjelenő ikonok méreteit, az érintőképernyővel kapcsolatos elemeket tovább finomították, változott az UAC (erről korábban értekeztünk), a Windows Media Player néhány beállítása, illetve annak felülete, valamint javult az egyes grafikus elemek megjelenésének sebessége.

Azok számára, akik eddig kitartottak a Windows XP mellett, és szeretnének a Vista kikerülésével a Windows 7-re váltani, a szoftvercég korábban rossz hírrel szolgált, amely szerint nem lesz lehetséges a közvetlen frissítés. Némi könnyebbséget jelent azonban az a trükk, amelyről több lap is beszámolt a napokban. Ez egy igen egyszerű megoldás, amely arra épít, hogy a Vista óta 30 napig a szükséges kulcs és aktiválás nélkül is használhatjuk az operációs rendszert. Így tehát az XP esetében egyszerűen a Vistára kell frissítenünk első lépésben, figyelmen kívül hagyva a regisztrációval kapcsolatos figyelmeztetéseket, majd pedig a második körben a Windows 7-re frissíteni a rendszert. Ez mindenki számára elérhető módszer, feltéve, hogy birtokunkban van a Vista telepítője.

További érdekesség , hogy friss információk szerint a .MOV formátumú fájlok lejátszása sem okoz majd problémát a Windows Media Player számára, vagyis elméletileg nem lesz szükség a QuickTime csomag telepítésére.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások