Ausztráliában tilos a Galaxy Tab 10.1 forgalmazása

Ausztráliában tilos a Galaxy Tab 10.1 forgalmazása

2011. október 14. 05:29, Péntek
Komoly sikert ért el az Apple Ausztráliában, egy helyi bíróság ugyanis helyt adott a társaság beadványának és megtiltotta a Samsungnak a Galaxy Tab 10.1 árusítását.

Ez a második alkalom, hogy az amerikai konszern ilyen jellegű sikert könyvelhetett el azután, hogy a Galaxy Tab bemutatása után beperelte a dél-koreai vetélytársát és ötletlopással vádolta meg. Az amerikai cég vádjai szerint a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. Korábban a düsseldorfi bíróság tiltotta be a Galaxy Tab európai forgalmazását, igaz, később ezt a tilalmat csak Németországra korlátozták. A Samsung augusztus elején jelezte, hogy a bírósági ítéletig visszatartja Ausztráliában a Galaxy Tab 10.1-et.


Annabelle Bennett, az ügyet tárgyaló ausztrál bíró azért döntött az Apple javára, mert úgy ítélte meg, hogy az amerikai vállalatnak van nagyobb esélye megnyerni a pert. A forgalmazási tilalom kizárólag a Galaxy Tab 10.1 típusú készülékekre vonatkozik, a Samsung egyéb tábla PC-ire nem. A kérdést eldöntő per néhány héten belül kezdődik, a pontos tárgyalási napokról később dönt a bíróság.

Bennett az ítélet kihirdetése előtt mind az Apple, mind a Samsung érveit figyelembe vette és úgy ítélte meg, hogy a Galaxy Tab 10.1 piacra dobásával az amerikai társaság sokkal többet veszíthet, mint a dél-koreai vetélytársa a készülék betiltásával. Ugyanakkor a bíró azt tanácsolta a feleknek, hogy próbáljanak meg peren kívül megegyezni. Az Apple érthetően örült a döntésnek, míg a Samsung Electronics közölte, hogy folytatja a küzdelmet az Apple ellen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások