Oil Rush

Oil Rush

2012. február 5. 01:07, Vasárnap


Kiadó: Unigine Corp
Fejlesztő: Unigine Corp
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Core 2 Duo 2 GHz-es processzor, 1 GB RAM, ATI Radeon HD2600 vagy NVIDIA GeForce 8600 grafikus kártya, 3 GB szabad hely a merevlemezen
Ajánlott: Intel Core 2 Duo 2,5 Ghz-es processzor, 2 GB RAM, ATI Radeon HD4850 vagy NVIDIA GeForce GTX 460 grafikus kártya, 3 GB szabad hely a merevlemezen
Hasonló játékok: Defense Grid: The Awakening
Kategória: stratégia

Csupán idő kérdése volt, hogy a már évek óta a Unigine grafikus motort toldozgató-foltozgató Unigine Corp fejlesztőcsapata mikor lép a játékfejlesztés rögös útjaira. Az általános vélekedés szerint ugyanis azok a vállalkozások, amelyek belecsapnak egy a teljes körű grafikáért felelős program megírásába, mindössze egyetlen karnyújtásnyira vannak attól, hogy egy komplett videojátékot is felépítsenek köré. Nyilván nem árt, ha az adott csapatnak akad némi kreatív ötlete is amellett, hogy van egy biztos megjelenítésre alkalmas grafikus motor a birtokában.

Szerencsénkre a Unigine Corp kötelékében óriási fanatikusok dolgoznak, akik dacára annak, hogy korábban nem dolgoztak konkrét játékon, rengeteg kitűnő ötlettel álltak elő Oil Rush címet kapott első alkotásukkal kapcsolatban. A csapat ugyanis úgy gondolta, hogy nem lesz elegendő, ha egyszerű stratégiát készítenek a név alatt, éppen ezért számtalan izgalmas ötlettel, így például tower defense elemekkel, fejlődési rendszerrel, valamint egy érdekes koncepcióval dobták fel az alapokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A koncepció gyökereit a manapság olyannyira népszerű poszt-apokaliptikus környezetben kell keresnünk, az Oil Rush története szerint ugyanis sok-sok évvel ezelőtt katasztrófák sorozata sújtotta a földet, aminek hatására a jelenleg ismert szokások, de maga a teljes élettér is alaposan átalakult. Egyvalami azonban érdekes módon nem változott, a világ egy mozgatórugója továbbra is a kőolaj maradt, amiért sokkal arcátlanabb módszerekkel, mondhatni élet-halál harcokkal kívánnak hozzájutni a szemben álló felek.

A sztoriban számtalan frakció küzd a drága ásványkincsekért, mi pedig - habár nem választhatunk magunknak oldalt - a jók mellett fogunk állást foglalni, méghozzá azért, hogy apánk nyomdokaiba lépve folytassuk az olaj utáni hajszát. Ehhez nem lesz szükségünk diplomáciai érzékre, de beszélőkénket is nyugodtan otthon hagyhatjuk, az Oil Rush ugyanis egy háborúra, azon belül is a folyamatos harcra, védekezésre és termelésre kiélezett stratégia lett, amelynek kampányát betöltve számtalan izgalmas missziót élhetünk át, amelyek kivétel nélkül a képernyő elé szögezik majd a műfaj szerelmeseit.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Azzal elintézni azonban a játékot, hogy nem több, mint egyszerű stratégia, az egyet jelentene az istenkáromlás fogalmával. Az Oil Rush ugyanis nem szokványos RTS, habár onnan merítették készítői az alapötletet, így a szokványos döntött felsőnézetet, valamint az alapvető mechanizmust, mindemellett azonban egyéb elemekkel is kiszínezték mindezt. A készítők például alapjaiban megreformálták az alkotás irányítását, de úgy gondolták, hogy elbírna a játékmenet egy adag tower defense műfajú momentumot is. Hogy megértsétek a furcsa vegyület lényegét, érdemes aprólékosan megismerkedni egy fiktív küldetéssel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások