A Google is saját táblát dob piacra

A Google is saját táblát dob piacra

2012. június 26. 00:23, Kedd
Nem akar kimaradni a jóból a keresőcég, ezért a nyár közepén ők is saját tábla PC-t mutatnak be a nagyközönség előtt, követve a riválisok példáját. A jól értesültek olcsó készüléket várnak.

A hír nem túlzottan meglepő, tekintettel arra, hogy a Nexus család kibővítéséről már hónapok óta pletykálnak a világhálón, bár konkrétumokat eddig nemigen lehetett tudni. Májusban még arról szólt a fáma, hogy a Samsung közreműködésével készülhet el az első változat, miután azonban a Microsoft bejelentette saját megoldását, nyilván nem lehetett tovább várni az első részletekkel.

A kiszivárgott hír egészen pontosan arról szól, hogy Nexus 7 néven fut majd be az első versenyző, amelynek most hardveres jellemzőit is megismerhetjük. A táblában egy négymagos Tegra 3 processzor kap helyet, amely 1,3 GHz-es órajelen fut. Ezt egy 12 magos GeForce grafikus vezérlő egészíti majd ki, 1 GB RAM kíséretében, a megfelelő tárhelyről pedig egy 8 GB-os, illetve egy 16 GB-os meghajtó gondoskodik, aszerint hogy mely változatot választjuk. Az IPS kijelző a névnek megfelelően 7 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontást támogat, emellett pedig elérhető lesz az NFC, valamint egy elülső, 1,2 megapixeles kamera is.

A két példány ára a forrás szerint 200 és 250 dollár, amely így jóval alatta lesz az Apple iPad esetében megszokott szintnek. A Nexus 7 ezzel inkább a Kindle Fire és a hasonló belépő szintű táblák elleni versenyben jeleskedhet, bár az csak az első ismertetőkből és a mindennapi használatból derül ki, hogy mennyire lesz alkalmas az összetettebb feladatok elvégzésére. A szoftveres oldalon várhatóan az Android 4.1 dolgozik majd, itt az Android 5.0-ra még várni kell.

A táblát várhatóan az idei Google I/O alatt mutatják be hivatalosan, a piaci megjelenés júliusban esedékes.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások