Eddig csupán egymillió Surface kelt el

Eddig csupán egymillió Surface kelt el

2013. január 17. 21:23, Csütörtök
A vártnál sokkal kisebb érdeklődés övezheti a Microsoft táblagépét, ennek köszönhető, hogy a tavaly októberi piacra dobása óta csupán egymillió darabot adtak el belőle.

Brent Thill, a UBS befektetési bank elemzője szerint a Surface tábla PC-ből az elmúlt három hónapban alig egymillió darabot értékesítettek, ami jól bizonyítja, hogy az új tábla iránt koránt sincs akkora érdeklődés, mint amire a tengerentúli óriáscég számított. Thill korábban azt prognosztizálta, hogy a termékből az első három hónap során akár kétmillió darabot is eladhatnak. Az elemző úgy vélte a visszafogottabb érdeklődés főként annak tudható be, hogy a felhasználók többségét még mindig az Apple iPad készülékei nyűgözik le. Ezekből ugyanebben az időszak 20 millió kelt el.


Problémát jelent az is, hogy a Surface eddig csak bizonyos helyeken és a Microsoft üzleteiben volt kapható. Ennek ellenére Thill biztos abban, hogy a Surface sikeres lehet és ebben komoly szerepe lehet a heteken belül kapható érkező Surface Pro modellnek, amely az üzletemberek körében válhat gyorsan népszerűvé, szerinte egy jó iPad-alternatívát jelenthet. A Microsoft eddig még nem közölt hivatalos eladási adatokat.

Mint ismeretes, a Surface Pro beépített ClearType kijelző 10,6 hüvelykes, a felbontása 1920 x 1080 képpont lesz, a fő egysége pedig az Intel Core i5 processzora, aminek köszönhetően gyakorlatilag minden program zökkenőmentesen futtatható a táblagépen. A 899 dolláros bevezető ár ugyanakkor sokakat elriaszthat majd. A Microsoft tavaly júniusban mutatta be a Surface-t és október végére elfogytak az első szállítmányok.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások