Blackberry: elavult az iPhone kezelőfelülete

Blackberry: elavult az iPhone kezelőfelülete

2013. március 20. 18:21, Szerda
A BlackBerry 10 operációs rendszer jó fogadtatása magabiztossá tette Thorsten Heins vezérigazgatót, egyből bírálta az Apple-t és annak okostelefonját.

A Research In Motion (RIM) január végén jelentette be, hogy BlackBerry néven működik tovább és bemutatta a BlackBerry Z10 és Q10 típusú okostelefonokat, illetve a BlackBerry 10 operációs rendszert. Thorsten Heins vezérigazgató bizakodó volt és úgy vélte: a szoftver az Apple iOS és az Android valódi alternatívája lehet. Heins most elmondta: az Apple fantasztikus munkát végzett azért, hogy az érintőképernyős eszközöket piacképessé tegye és az iPhone nagyszerű kezelőfelületéért minden elismerést megérdemel, de azóta öt év telt el. Szerinte az Apple esetében hiányzik az innovációs képesség és az iPhone kezelőfelülete elavult.


"A történelem újra ismétlődik. Amennyiben valaki nem képes állandóan lépést tartani az ágazati innováció sebességével, akkor gyorsan pótolhatják" - emelte ki a BlackBerry első embere. Közlése szerint a BB10 többek között a Multitask-képességet, valamint a programok párhuzamos használatát tekintve tud az iOS fölé nőni. Ugyan a BlackBerry 10-re csupán kevés alkalmazás érhető el, azonban Heins szerint a héten átlépik a 100 000 szoftveres határt. Emellett számos fontos gyártóval folytatnak tárgyalásokat azért, hogy az olyan alkalmazások, mint az Instagram vagy a Netflix is hamarosan elérhetők legyenek a platformon.

A menedzser azért is bizakodó, mert a cégnek nincs adóssága és március végén jó üzleti eredményeket jelenthetnek majd. A bemutatott új termékek ugyan rövid távon nagyon fontosak, azonban az elsődleges cél az, hogy a BlackBerry 10 széles körűen elterjedt mobil platformmá váljon. Heins már tavaly februárban úgy nyilatkozott, hogy az új BlackBerry 10 lekörözheti az iPhone-t. A BlackBerry mostani sikerét jelzi, hogy a német minisztériumok és hatóságok, valamint felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is részben BlackBerry Z10 készülékekkel látják el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások