A Microsoft megvédte a Windows RT-t

A Microsoft megvédte a Windows RT-t

2013. március 26. 11:45, Kedd
A Cnetnek nyilatkozó magas rangú menedzser megvédte az elmúlt hónapokban rendkívül sokat bírált operációs rendszert. Azzal érvelt, hogy a technológia idővel utat fog törni magának.

Michael Angiulo, a redmondi vállalat munkatársa kijelentette: a Windows RT túl fogja élni ezt a nehéz kezdeti időszakot és a jövőben is meghatározó szoftver lesz. A vállalatnak rendkívül sok munkája van a termékben és kibírja a kritikákat is. A menedzser szerint mindez egy stratégia, amely idővel eléri majd a hatását. Angiulo reagált arra az érvre is, hogy a hagyományos alkalmazások nem kompatibilisek a Windows RT platformmal. "Az emberek mindig arról beszélnek, hogy a régebbi asztali programok nem futnak, de nem gondolnak arra, hogy milyen előnyökkel jár, ha modern szoftvereket használnak" - emelte ki. Kiemelte, hogy a szoftverek menedzselése ugyanúgy történik, mint a telefonokoon vagy a táblagépeken, azaz egyszerűen csak le kell töltenünk azokat az áruházból, így stabil felhasználói élményt biztosít.


Az RT olcsó hordozható eszközökre készült

A menedzser ugyanakkor dicsérte az ARM architektúrát, mondván különösen a ventilátor nélküli dizájnok és a kompakt építésmód tekintetében nagyon sok olyan dolgot tesz lehetővé, ami másképp nem lenne megvalósítható. Szerinte az ARM chipek előtt komoly jövő állnak, különösen az integrált 3G-s és 4G-s modemeket tartalmazó táblagépek területén lehet fontos az alacsony fogyasztásuk.

Korábban Jim Wong, az Acer elnöke bírálta élesen a terméket, mondván az nagyon bonyolult és a használata ezért túl sok magyarázatot igényel. Ezt követően Jun Dong-soo, a Samsung memóriachip-részlegének elnöke a Windows 8 kapcsán így foglalta össze a lesújtó véleményét: "Úgy gondolom, hogy a Windows 8 nem jobb, mint a Windows Vista." Néhány nappal ezelőtt pedig Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezetője nyilatkozott némileg csalódottan a Windows RT-ről.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások