Szivárognak az iPhone-páros részletei

Szivárognak az iPhone-páros részletei

2013. július 30. 11:54, Kedd
Egymás után bukkannak fel az interneten a várhatóan ősszel bemutatkozó párossal kapcsolatos újabb beszámolók és képek. Néhány hardveres részlet is kiszivárgott.

Érdemes talán azzal a már sokak által ismert újdonsággal kezdenünk, hogy a szokásoktól eltérően idén nem egyetlen új, hanem rögtön két változat is bemutatkozik az iPhone családon belül. Ezek egyike minden bizonnyal a jelenlegi generáció frissítése lesz, a másik azonban egy olcsóbb példány, reagálva a riválisok sikereire.


A most megjelent képen jól látható, hogy az eredeti iPhone 5-höz képest a közvetlen utód nagyobb kijelzőt kapott, amely egyben nagyobb pixelsűrűséget és felbontást támogat. A pontos méret ezúttal 4,2 hüvelyk, míg az utóbbi jellemzők sorrendben 465 ppi, illetve 1704 x 960 pixel. A készülék burkolata nem növekszik, ez megtartja jelenlegi formáját, így a kijelző foglal majd el nagyobb helyet az előlapon. Az iPhone 5S listáján emellett 2 GB RAM, dual LED flash, továbbá egy nagyobb akkumulátor található még.


Ami az olcsóbb változatot illeti, a legnagyobb eltérés itt - legalábbis az eddig megjelent információk szerint - a külső borítás lesz, amely ezúttal egy olcsóbb műanyag példány. A főbb hardveres jellemzőkben remélhetőleg nem lesz nagy eltérés az iPhone 5-höz képest, ám az Apple nyilván azt reméli, hogy az olcsóbb okostelefonnal némileg ellensúlyozhatja a főbb riválisok által a fejlődő régiókban aratott sikereket.


Kínai források szerint ezen olcsóbb telefon neve iPhone 5C lesz, ami logikusnak tűnik, ám a hivatalos megerősítésre valószínűleg egészen szeptemberig várnunk kell.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások