299 dolláros áron érkezhet a Google Glass

299 dolláros áron érkezhet a Google Glass

2013. augusztus 12. 17:04, Hétfő
Jason Tsai, a Topology Research Institute egyik elemzője érdekes információkat osztott meg a közvéleménnyel. A Google különleges szemüvege várhatóan az év végéig jelenhet meg és a bevezető ára 299 dollár lesz.

A szakember elmondta továbbá, hogy az eszköz kijelzőit várhatóan a Himax cég szállítja, ezek a költségek 30-35 dollárt tesznek majd ki és ezzel az egyes alkatrészek tekintetében ez lesz a legnagyobb költséghányad. Az információ megerősíti azt a két héttel ezelőtti hírt, hogy a webes társaság 6,3 százalékos tulajdonrészt szerzett a Himax Display (HDI) nevű kijelző- és chipgyártó cégben. A megállapodás keretében a Google később 14,8 százalékosra növelheti a vállalatban a tulajdonrészét. A Himax Display később komoly, akár meghatározó szerepet is kaphat a Google Glass különleges szemüvegek kijelzőinek elkészítésében.


Tsai közölte: meggyőződése, hogy a hordozható eszközök területén a következő 1-3 évben megvalósul az első növekedési hullám. Ez elsősorban a készülékekben rejlő innovatív lehetőségekre vezethető vissza. A második szakaszban, amikor ez a piac már kiforrottabb lesz, gyors felfutás lesz. A Topology Research Institute előrejelzései alapján a testünkön hordozható megoldások piacának globális értéke a 2011-es 1,2 milliárd dolláros szintről 2018-ra 18,3 milliárd dollárra nő majd. Az IHS piackutató cég azt prognosztizálta, hogy az intelligens szemüvegek eladásai az idén 150 százalékkal fognak növekedni. Ez azt jelentené, hogy az év végéig 124 000 darab ilyen eszközt értékesítenek, 2012 és 2016 között pedig összesen 10 millió egységet adhatnak el.

A különleges szemüveget a Google tavaly júniusban mutatta be és egyelőre kizárólag fejlesztők számára érhető el. Potom 1500 dollárt kóstál, cserébe viszont lehetővé teszi a különböző tartalmak megjelenítését a lencsén, amelyet kissé felfelé pillantva vehetünk szemügyre. Az eszköz megbirkózik a beszédfelismeréssel, sőt a beépített gyorsulásmérő és giroszkóp révén fejmozdulatainkat is értelmezi. A brit közlekedési minisztérium nemrég jelezte: megtiltja a Google Glass vezetés közbeni használatát. A tilalom ellen vétkezők akár 60 fontos büntetésre és három büntetőpontra is számíthatnak, éppúgy, mint a vezetés közben mobiltelefonálók.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások