Sziasztok! Látom, hogy szinte halott a topik, de lenne egy hatalmas kérdésem! Nagyon szeretem a tengeri állatokból készült kajákat! Amúgy meg cukrász vagyok. A kérdésem meg, hogy: nemrég vettem egy nagy zacsinyi tengeri herkentyût, de sajna nem tudom, hogyan készítsem el! A neten kerestem recepteket, de igazán könnyût és jót nem találtam! Elõre is köszike a segítséget! Csá!
de nagyon világos, köszönöm:)) viszont azt hittem, hogy egyszerûbb, így nem biztos, hogy csinálok ilyet mert én sem szeretem a halat csak aszittem ez egyszerûbb:))
azt csináltam a vizsgámon! legjobb halkaja,amúgy nemszeretem a halat
persze,hogy lehet másmilyen halból is annál csak finomabb lehet! szóval a megtisztitott filékre(kb 3cm-esekre) vágott halat beírdalod(remélem érted mi az az írdalás),úgy hogy a szálkák ropogjanak.így eléred azt hogy a szálkák "összetörjenek".Szépen vágsz hosszú csikokra szalonnát.A felcsikozott szalonnát beleileszted a halhúsba azaz "irdalásba".Majd a szalonnával tûzdelt pontyszeleteket fûszerezed(bors vagy veszel a boltba halfüszert) majd sózod.Ezután lisztbe mártod és lassan alacsony hõmérsékletû zsíradékban félig elõsütöd(addig míg szép piros nem lesz).
Kell készítened egy tartalmas hallét(halcsontok,halfej,halfarok,és az uszonyaiból).azt sok v.hagymával fõzzed úgy mintha a halászlét készítenéd.Majd leszûröd és meghinted fûszerpaprikával.várd meg míg a fûszerpaprika feloldodik és utána tejfölös habarással sûrûtsed be.Ez lesz a paprikás mártás.
Szeletekre vágott v.hagymát zsírban piritsd meg.majd a krumplit héjjában fõzd meg,karikára vágod utána azt is megpiritod kevés zsírban.Karikára vágott paprika és paradicsom is kell. most jön a rétegezés: magas peremû tepsit vagy valami tûzálló edényt zsírozd ki.Elõször a krumplit majd a vöröshagymát,paprikát és a paradicsomt,ha nincs lecsó is megteszi, utána pedig az elõsütött pontyszeleteket. És ezt az egészet buritsd le a paprikásmártással. ezt lassan sûtöben készre sütöd.
nya nagyábol ennyi ha valami nem világos kérdezz csak bátran
na, már jó régen nem írt ide senki, de van egy nagyon finom "süti"receptem azt leírom, hogy okuljatok:DD
3 citrom 1/2 liter tejföl 2 cs babpiskóta 2 cs tejszínhab por 3 dl tej 3 ek porcukor
tejföl + 1,5 citrom leve + 3 citrom reszelt héja + porcukor összkeverem. tejszínhab porokat elkészítem az utasítás szerint és azt is belekeverem. utána egy magas falú tálban egymásra rétegezem a piskótát meg a krémet és kész. nagyon finom citomos és egyszerû!:)
váááááá ilyen is van!?
ez jó kis topic csak senki nem fõz
Rózsalány jól mondja! valóban duplán kell panírozni a sajtot!
a tésztára májkrémet kenek, majd pár szelet szalámit teszek rá, erre jön a karikákra vágott paradicsom, megszórom oregánóval és rengetek sajtot teszek rá, beteszem a mikróba és 8 percig sütöm, azután jöhet rá még ketchup...
az én kedvenc kajám, amit jókis téli kaja és nagyon egyszerû az a káposztás csirke:) kell hozzá ízlés szerint, de legalább 1 kg savanyú káposzta, csirkecombok -ez is amennyit fõre készítjük-, 4-5 nagy szem krumpli, megpucolva, földarabolva, 2 alma megpucolva, földarabolva, vegeta, kakukkfû, bors, olaj. Fogom a magas falú tepsit, rakok bele káposztát, rá, a krumplit, rá az almát rá a combokat, jól befûszerezem, nem kell tõle sajnálni, és a maradék káposztával befedem, meglocsolom egy kevés olajjal. Fóliát teszek rá, be a sütõbe, kb 1 óra alatt tökéletesen megpuhl minden, leveszem a fóliát és szép pirosra sütöm. Lehet hozzá enni kenyeret is, de ha van elég krumpli benne akkor nem kell. Ízlés szerint tejfölözhetõ:)
az én anyukám úgy csinálja, hogy dupla panír: tehát a bepanírozás után, megint tojásba és megint zsemlemorzsába forgatja és akkor kisebb a kifolyás veszélye:)) lisztbe nem kell mégeccer!!:)
HELP! Este szeretnék enni egy kis rántott sajtot. Csak az eddigi sajtos probálkozásaim úgymond csõdöt mondtak :( A problémám az, hogy amikor sûtöm a sajtot, a panir mindig kiszakd rajta és elfolyik a finom sajt, nekem meg a fejem. Próbálkoztam úgy, hogy kisebb sajt, nagyobb sajt, nem jó, folyik. A panírt úgy készítem, hogy tojás, list, zsemlemorzsa. Mit szúrok el?
HELP !!! csak tojás van itthon
zsíros kenyér
hozzávalók: - zsír - kenyér
hogy kel sajtkrém levest csinálni? egyszerûet, ne valami "túldíszítet"-et
Hozzávalók: 25 dkg apró gomba, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl ketchup, pirospaprika, bors, vegeta, petrezselyemzöld.
Elkészítés: A hagymát felszeleteljük, és forró olivaolajon megfonnyasztjuk, majd a megtisztítot és felszeletelt gombát rátesszük. Picit sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Ezután beletesszük a ketchupöt, némi apróra metélt petrezselyemzöldet, megforraljuk még egyszer, és lehûtjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Madártej
Hozzávalók: 1 liter tej, 5 egész tojás, 15 deka porcukor, fél rúd vanília, 6 deka mandula
Elkészítés: A tejet felforraljuk vaníliával és cukorral. 5 tojásfehérjébõl nagyon kemény habot verünk és kis kanállal a forrásban levõ tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifõzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, habszedõkanállal óvatosan kiszedjük és tálaló tálba rakjuk. A héjától megtisztított mandulát vékony szeletekre vágjuk és ezzel a galuskákat megtûzdeljük. 5 tojássárgáját 1 deci tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfõzött vaníliás tejhez, és a kellõ sûrûségûre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tûzrõl levettük, állandóan keverjük, míg kihûl, s langyosan ráöntjük a galuskákra, 1-2 órára hideg helyre állítjuk, s jól lehûtve tálaljuk.
Mákos guba
Hozzávalók: 10 kifli kb. 0,5 l tej 10 dkg darált mák 5 dkg vaj kevés só 10 dkg porcukor
Elkészítés: A kifliket kb. 1 cm-es karikákra vágom, és forró vajon néhányszor átforgatom. Ezután leöntöm forró tejjel (amibe egy csipet sót kevertem) és tovább forgatom, amíg a kifli felszívja az összes tejet. (Igazság szerint én úgy szeretem, ha a kiflik kicsit megpirulnak.) Ezután belekeverem a cukorral kevert mákot, és a tetejét megcukrozva tálalom. Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom étel.
Aki az eredeti tésztával szeretné elkészíteni, fél kiló, elõzõleg meleg helyen tartott liszthez tegyen két deka langyos tejben felfuttatott élesztõt, késhegynyi sót, egy egész tojást, és még egynek a sárgáját, és annyi négy-öt kockacukorral elkevert langyos tejet, hogy jó gyönge tésztát kapjon. Kézzel jó erõsen kidolgoza, míg szép sima lesz és hólyagokat vet. Ekkor részletekben beledolgoz öt deka olvasztott vajat, ezzel újra simára dolgoza. Ne legyen puhább, mint a kenyértészta! Letakarva, meleg helyen megkeleszti, majd kétujjnyi rudacskákat sodor, ezt elvagdossa egyujjnyi darabkákra. Sûrûn belerakja tepsibe, úgy süti. A szép pirosra sült tésztát szétszedi darabkáira, és azonmód melegen cukros mákot tesz rá.
Császármorzsa
(smarni vagy smórni)
Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt 25 dkg búzadara 4 tojás, kb. 0,5 l tej 15 dkg vaj, kevés só 15 dkg porcukor ribizlibefõtt vagy lekvár
Elkészítés: A lisztet és a darát a tejjel összekeverem, és fél órát állni hagyom. Ezután belekeverem a tojássárgákat, majd 5 dkg porcukorral a habnak felvert tojásfehérjéket. A masszát forró vajra öntöm, és folyamatos keverés mellett szilárd, kb. diónyi morzsákká sütöm a tésztát. Ribizlibefõttel és porcukorral tálalom. Ribizlibefõtt helyett nem jó bármilyen gyümölcslekvár, csak pótolja a ribizli hiányát - ezt mindenki pontosan tudja, aki ette már ribizlibefõttel. Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom étel, bablevest, gulyáslevest vagy palóclevest követõen kolosszális menüt alkot.
csokipundinggal leöntve is isteni, és gyümölcsmártással is, és málnaszörpökkel- még kólaszörppel is finom! és mindenféle pudinggal és csokiöntettel és fagyival és és és :) MINDENNEL ISTENI KEDVENC KAJCSIM! :)))
???
na, vajon miért? :)
[õsemtuggya]
ide miért nem ír senki?
Szex után jót alszik az ember, aztán éhesen ébred.
alvásra-álmodásra már vannak "receptek", evésre szintén...