Egyébként szerintem kezdd el az egyszerûbb kajákkal. Nem tudom mennyire vagy kezdõ, de ha teljesen akkor lehet próbálkozni a tojásrántotta, omlett stb, tükörtojás és társaival (ez mmár nem biztos, hogy annyira egyszerû egy "éhenkórásznak" "). Vagy a sültkrumpli, de lehet próbálkozni egy körözött kikeverésével is. Ha édességet szeretnél a madártejnél nincs finomabb és csak türelem kell hozzá. (meg persze konyha és konyhafeszerelés)
annyira nem érzem magamat kezdõnek, rántottás dolgok mennek, pizza feltétet is tudok készíteni (megsütni is tudom), és a piruló hagymát se égetem oda :) de ennél tovább még nem merészkedtem majd kifundálok valami guszta ételt egy szakácskönyvbõl, és próbálkozok...
pörkölt? imádom, jó ötlet, leveses és nehéz elszúrni éppen bográcsozni szeretnénk valamikor, asszem átveszem az irányítást :) (bár lehet hogy nem a legmegfelelõbb tûznél tanulni)
Marha lábszárból az igazi. - ZSÍRON hagymát dinsztel - megpirult egy picit, tûzrõl le, pirospaprika bele, (ha a tûzön hagyod keserû lesz a paprika) megmosott husi alá - só, bors, egy kis fokhagyma. Opcionálisan: egy pici babér, szerecsendió, majoranna. Mindegyikbõl NAGYON PICI! - Lejjebb engeded a tûzhöz kifehéríted a húst - Ha kell vizet öntesz alá, feljebb húzod, hogy ne forrjon nagyon - ha félig puha a hús, 1-2 paradicsom, 1-2 paprika, ha szereted akkor erõs is. Azért kell késõbb belerakni mert a paprika és paradicsom savas, visszakeményíti a húst! - Ha kell vizet pótolsz, hogy jó szaft legyen - Ha már puha, aláöntesz egy kis pohárka száraz vörösbort. - Összerottyantod és kész.
Vigyázz, nehogy odakapjon. Ha odakapott, szedd ki a húst, mosd el a bográcsot és folytasd ahol abbahagytad!
Nem ez az egyetlen mód a pörkölt készítésre, én így szoktam. Ahány ház annyi szokás.
Egyébként bográcsban egy paprikás krumpli is isteni eledel, és marha egyszerû elkészíteni
CSontozatlan tarja szeleteket sózod, borsozod, mustárral jól bekened. Tálba rakod, leöntöd olajjal, hogy ellepje. Hûtõbe teszed 1-2 napra. Idõnként átforgatod, hogy mindenhol olajos legyen.
Lecsöpögteted, faszén parázson megsütöd. Sütésnél lehet a rácsra vastagra szeletelt hagymát is rakni.Friss kenyér, paprika, paradicsom, sör.
Csirkemell csíkokra vág, sóz, fehérborssal és tárkonnyal megszór. Kivajazott jénai tálba rak, leönti tejszínnel Sütõben kb 10 percig párol, utána fedõ le, megpirít. Párolt rizzsel tálal.
Rántott gombafejek bazsalikomos juhtúróval.
Nagy gombafejeket megmos (nem hámoz!!!) Juhtúrót borssal, bazsalikommal elkever. Gombafejekbe kanalaz, jól megtömi vele. Paníroz, kisüt. Rizzsel
Rántott csirkr v pulykamell kicsit másképp.
Húst szeletel, kicsit klopfol, sóz. Fokhagymát pucol, zúz, Húst tálba rak, leönt annyi tejjel, hogy ellepje. Fokhagyma zutty, bele. Egy napig hûtõbe a nyavalyással. Lecsöpögtet, paníroz, kisüt. Hasábburgonyával.
Uborka saláta.
Hámoz, szel, sóz. Állni hagy. Fél óra után kinyomkodja a levét, kevés borssal ízesít, péppé tört fokhagymát ad hozzá. Kever. Sok tejföllel leönti, csepp ecettel és egy kávéskanál cukorral ízesít. Kever. Pirospaprikával meghint. Jól lefed és a hûtõben legalább két óráig érleli.
ilyet szoktunk csinálni de nem öntjük le olajjal, finomabb tõle?
szóval gondom annyi, hogy szeretnék holnap fõzni Bolognai mártást. na de nem a porosat, meg konzerveset, azt már tudom hogy kell, hanem olvastam a metroba, hogy készítik az igazit, megtetszett és most meg akarom otthon csinálni. megvan a receptje is. a gondom itt kezdõdik. le vannak írva az adagok, hogy mibõl mennyi kell, de Én speciel kétszer annyi marhahúsból akarnám csinálni. Az érdekelne, hogy a többibõl is kétszer annyit kell ilyenkor beletenni? mennyire nyomja el a hús a többi ízt, mert ez lényeges benne (csirkemáj, szalonna is van benne)?
egyszerû. Gyorsan csináld meg ahogy tudod, és akkor rögtön megtudod mi nem volt jó :D Tõled függ mennyit akarsz megenni meg eltenni késõbbre, a többihez összetevõhöz képest meg talán be tudod lõni az arányokat:)
Halihó! Csokiból hogyan tudok elkésziteni valamilyen formát? Szal gondolom elõször el kell készíteni azt amibe beleöntöm a csokit, meg a csokit is el kell készíteni. Pontosabban egy csokipisztolyt szeretnék kreálni... Kössz..
Hello
lenne egy olyan kérdésem, hogy:D
mostkészült el a kertben a Kemencént és már csak arra vár hogy sühetessünk benne :D szóval, valami jópzzatészta kéne nekem amit megsüthetünk benne ha tudtok segíteni, és keresem neten , de nemsokat találok :(
vki csinált már garnéla rákot?.d
most vettem, de nemtom hogy be kell fûszerezni, vagy csak simá süssem meg:D
Tradicionalis Amerikai Cheesecake itthoni hozzavalokbol
Ami kell:
- 5 doboz Philadelphia kremsajt (natur) - 4 tojas - 1 kupa cukor - Fel pohar tejfol - 4 tojas - Egy evikanal vanilia - Zselatin - Ket zacsko melyhutott malna (3 ha kicsi a zacsi). - Ket zacsko Gyori Edes - 4 evokanal margarin
Darald le a Gyori edest es keverd ossze az elotte felolvasztott margarinnal. Majd a "pasztat" nyomkodd bele egy tortaformaba es kb. 3-4 percig susd 150 fokon (eppen csak annyi ideig, hogy elomelegedjen egy picit).
Dobd bele egy nagy talba az 5 doboz sajtkremet, a cukrot, a vaniliat, es a tejfolt, majd nagy fordulatszamon keverd ossze. Ezutan kis fordulatszamon adagold hozza a 4 tojast, egyenkent. Ontsd ra a kremet a keksz alapra es susd kb. egy orag (vagy amig el nem kezd picit barnulni a teteje) alacsony hofonok (150 alatt olyan 120 korul).
Amig sul a torta, rakd bele a melyhutott malnat egy labasba (lehet hozzaadni egy kicsi cukrot is, de ez egyenfuggo), es amikor megolvadt adj hozza egy keves zselatint (csak annyit, hogy lehules utan jol osszesurusodjon). Egy enyhen folyekony malna "szoszt" kene, hogy kapjal, nagyobb malna darabokkal.
Ha kesz a torta, hagyni kell egy kicsit hulni, es amikor mind a torta mind a malna mar csak langyos, onts ra a malnat a torta tetejere (az a jo, ha olyan 1 centi vastagon ellepi a tortat), vard amig teljesen kihul es rakd be a hutobe egy-ket orara.
Hutes utan fogyaszthato. Isteni! ^^
tegnap sütöttem pogácsát, életemben elõször egyedül, ez alapján csak élesztõvel és tejföl nélkül, finom lett és nem is volt ördöngõs
köszi én tuti megnézem !!!!! :::::::::::::::))))))))
Találtam rajta egy isteni kacsamellreceptet, karácsonyra pont jó lesz!
kacsamell???? hol hol hol:D:D:D:D :D:D:D:D
Azóta eljöttem arról a honlapról, én a recepteket lapozgatva találtam meg, nem kerestem célirányosan :) érdemes körbenézni szerintem.
Jaj ez is ott van? na megnézem:d Köszi:d
sziasztok! Felszaladtam az oldalra és külön meglepetés hogy diétás kaják is vannak fenn, mert én ilyeneket eszek. A karácsonyi készülõdéshez el kel a segítség ! :D
kösziii
van igen, de amúgy minden kaja mellett ott van kiszámolva a kalória:D nem bíznak semmit a véletlenre:D:D:D
Ú, én azt nem is figyeltem:) Tényleg hasznos...
Hát, szerencsére a kalóriákkal nem kell különösebben foglalkoznom, de a kacsamellet azért megnézem;)
El lehet rontani??Ajjaj..akkor mit csináljak inkább?Kacsát vagy csirkét?Nem szeretném elrontani,mert anyukámékat most elõször én vendégelem meg karácsonykor és nem fordítva.....Help plíz:)
Hááát pulykának úgy álj neki, hogy elõször hasonlítsd össze a pulyka méretét, a sütõd méretével , ha házi pulykáról van szó, akkor eléggé nagy sütõ kell hozzá (Elektrwördbe kapható legnagyobb sütõk is lehet picik). Egyszer mi is ráfáztunk erre, ezért pulykabácsi darabokba sült.
#157, Ha tudsz szerezni házikacsát, akkor kacsát. De ha nem, akkor inkább csirkét, mert a "bóti" kacsa drága is, fagyasztott is, meg kicsi is.
nálunk a kacsa az idei nagy szám:D már beszereztük. kicsi is, és fagyasztott is, de kacsa és a miénk:D:D:D
Hát lehet mégis kacsa lesz belõle...Amugy se nagy a sütõnk:D DE a csirkét már ismerem,tudok egy pár receptet is,de valami újat is ki kéne kitalálnom...Ugyhogy meg vagyok lõve rendesen[#wilting