Megjöttek az első PS4 kritikák

Megjöttek az első PS4 kritikák

2013. november 13. 19:00, Szerda
Észak-Amerikában pénteken debütál a Sony következő generációs konzolja, a PS4 és ezen alkalomból a premierrel együtt elérhető játékokról is lekerült az embargó, megjöttek az első kritikák.

Veszel PS4-et?
Igen
Nem
Majd Xbox One-t
Küszöbön a következő generáció, hiszen pénteken Észak-Amerikában már elérhetővé válik a PS4 és ezen alkalomból meg is jelentek az első kritikák a premierkor elérhető, kimondottan a next-gen gépekre készített alkotásokról. PS4-en három ilyen lesz elérhető: a Killzone Shadow Fall, a Knack és a Resogun. A kritikák alapján azonban mindhárom program csalódást okozhat majd a vásárlóknak.

Kezdjük a legnagyobbnak számító alkotással. A Killzone Shadow Fall a Guerilla Games népszerű sorozatának negyedik epizódja lesz, mely az előzetesek alapján kimondottan látványosnak tűnt és hangulatosnak is egyben. Éppen ezért meglepő, hogy a kritikák alapján egy igen megosztó alkotással lesz dolga a hazai vásárlóknak a november 29-i európai premier után.


Egy dologban minden kritikus megegyezett: ez a Killzone más, mint az eddig megszokottak voltak. A Shadow Fall évtizedekkel a harmadik epizód után veszi fel a fonalat és ebben a világban a Helghast a Vektan bolygó őslakosaival osztja meg a világát. Hősünk a vektai Lucas Kellan, aki gyerekkorában végignézte apja kivégzését és ezért bosszút esküdött. Az első, amit szintén mindenki kiemelt, hogy a sztori és a játékmenet tele van klisékkel. A pozitív oldalon a káprázatos grafika áll, a negatívon pedig az unalom.

Ennél sokkal rosszabbul kezdte meg pályafutását a Knack, melyet a legjobb esetben is közepes alkotásnak minősítettek a kritikusok. A fejlesztők szándéka az volt, hogy megalkossák a PS4 Ratchet & Clank méltó kihívóját, ám ez nem sikerült. Unalmas, semmi újat nem tartalmazó, a játékmenet terén is kihívásokkal küszködő programként aposztrofálták, ami tartalmaz pár egyedi ötletet, de ezeket nem tudja rendesen kibontani.

A nyitócímek királya meglepetésre a Resogun, ami egy klasszikus árkád játékmenettel bíró oldalra scrollozós akcióprogram. Kis űrhajónkkal kell az elénk kerülő ellenfeleket elpusztítani illetve embereket felvenni és biztonságos helyre szállítani őket. Szemet gyönyörködtető grafika, pörgős játékmenet, remek hangulat. A kritikák alapján érdemes mindenkinek beruházni a Resogunba.

Természetesen péntektől korábban megjelent alkotások PS4-es portja is elérhető lesz. A teljes lista itt tekinthető meg, ahol ráadásként a játékok mérete és ára is fel van tüntetve.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások