A PlayStation 4 győzelmét jósolják

A PlayStation 4 győzelmét jósolják

2014. január 8. 09:07, Szerda
Egyes elemzők szerint két éven belül eldőlhet a konzolok versenye, míg a Microsoft javulást ígér.

Az új generáció két képviselője nemrég jelent meg, az eddig eltelt időszak azonban néhány elemző szerint már megmutatja számunkra, hogy mire számíthatunk. Azt jósolják, hogy a versenyfutást ezúttal a PS4 nyeri meg, ami ellen a Microsoft a tervezettnél korábban végrehajtott jelentős árcsökkentésekkel küzdhet majd.

A Wedbush Morgan elemzője szerint 2016 végére a PlayStation 4 mintegy 30 százalékkal haladhatja meg legnagyobb riválisának forgalmát, ami tetemes előnynek mondható. Addigra a Sony 37,7 millió példányt érne el (jelenleg 4 milliónál tartanak), a Microsoft pedig 29 millió darabot adhat el legújabb fejlesztéséből (ők december végéig 3 millió darabot értékesítettek), míg a Nintendo Wii U nagyjából 20 milliós eredményt mutathat fel. Elképzelhető azonban, hogy a Microsoft korán megkezdi a konzol árának lefaragását, ami azonnal javuló eladási adatokat produkálhat, így némileg módosíthatják majd az előrevetített pályát. Ebben mindhárom szereplő partner lesz, így 2016 végére a PS4 várhatóan 299 dollárt, az Xbox One 349 dollárt, a Wii U pedig 150 dollárt kóstál majd.

Fontos körülmény, hogy az új konzoloknak immár a folyamatosan megjelenő hordozható eszközökkel is meg kell küzdeniük, amikre kitűnő példa az nVidia által most bejelentett új Tegra K1 chip. Mivel ez a példány már a Kepler architektúrára épülő grafikus vezérlőt kapott, teljesítménye a cég állítása szerint az asztali konzolokkal lesz összevethető, ami (ha beigazolódik az állítás) nyilván nem lesz jótékony hatással ezen konzolok népszerűségére.

A Microsoft eközben javításokat és jobb felhasználói élményt ígér saját konzoljával kapcsolatban, ami elsősorban szoftveres változtatásokban mutatkozhat meg. Szóba kerülhet a hangvezérlés optimalizálása, az alkalmazások kezelésének javítása, és nyilván a Kinect további fejlesztése is - az árcsökkentés ezen lépéseket egészítheti ki a jövőben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások