Nem tudunk elszakadni okostelefonunktól

Nem tudunk elszakadni okostelefonunktól

2015. augusztus 7. 07:54, Péntek
A Motorola felmérése szerint sokan még a nemi életnél is többre tartják készülékeiket.

A Motorola a napokban mutatta be új okostelefonjait, ennek visszhangja pedig most is jól érzékelhető. A gyártó azonban eközben egy érdekes felmérés eredményeit is közzétette saját blogjában, ezek pedig arra utalnak, hogy a felhasználók jó része egyszerűen képtelen elszakadni kedvenc hordozható kütyüjétől.

A felmérés (amelyet 7 országban, több mint 7 ezer, jogilag felnőttnek minősülő személy bevonásával készítettek el) jól mutatja, hogy az utóbbi néhány évben nagyon hozzánőttünk az új slágertermékhez. A megkérdezettek 60 százaléka ugyanis úgy nyilatkozott, hogy aludt már telefonnal a kezében, 57 százalék pedig az illemhelyen is használta már készülékét - a kínai felhasználók körében ez az arány még magasabb, 67 százalékos. Zuhanyozni még mindössze 17 százalék mert okostelefonnal a kézben, ebben nyilván segít a megfelelő védelemmel ellátott fejlesztések terjedése, de ennél érdekesebb, hogy a válaszadók több, mint fele ezt a készüléket mentené ki a házból egy esetleges tűzvészben.

Ha még ez sem lenne elég a mánia tényének elfogadásához, vessünk egy pillantást a nemi életet firtató kérdésre, amely szerint 22 százalék inkább választaná a szexmentes hétvégét, mintsem hogy ugyanezen időszakra lemondjanak kedvenc kütyüjükről, 40 százalék pedig olyan dolgokat is megkérdez telefonjától (nyilván a beépített szolgáltatáson keresztül), amelyet legjobb barátjuk előtt sem firtatnának. Érdekes módon ehhez képest mindössze 39 százalék elégedett minden szempontból a meglévő okostelefonjával - bár lehet, hogy ezen az arányon az esetleges "segédeszközök" beépítése nagyot lendítene, ha már a nemi élet is helyet kapott a kérdések között.

A Motorola ábrákon keresztül ismerteti az eredményt, ezek értelmezését azonban már az olvasókra bízzák.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások