Elveszítettük a szabad internetet?

Elveszítettük a szabad internetet?

2015. december 15. 11:17, Kedd
A The Pirate Bay alapítója rendkívül pesszimista a világhálón zajló folyamatokkal kapcsolatban.

Peter Sunde ismét markáns véleményt fogalmazott meg az internet kapcsán. Szerinte már régóta nincs szabad világhálónk, napjaink internete csak egy szemét, amely már tönkrement. Valószínűleg ez mindig is így volt, de most minden korábbinál rosszabb a helyzet.

Szintén pesszimista volt Sunde a torrentkultúra és a tartalomipar közötti több éven át elhúzódó harccal kapcsolatban. Úgy vélte, hogy azt a harcot már nem lehet megnyerni, sőt, valójában már rég elveszítették a felhasználók. Ő már nem hisz abban, hogy ezt a küzdelmet még meg lehet nyerni a világháló számára. Az ok egyszerű: az emberek túlzottan egyszerűen megelégszenek az anyagi javakkal. Ezt jól alátámasztja az is, ahogy a társadalom az internetsemlegesség elvesztésére reagált Európában. Ez egy borzasztó dolog volt, de az emberek boldogok és úgy fogták fel, hogy "lehetne rosszabb is".

Sunde végül leszögezte, hogy a felhasználók már semmit sem tehetnek az ellen, hogy az internet napjainkra az olyan konszernek kezébe került, mint a Google és a Facebook. A The Pirate Bay alapítója februárban arról beszélt, hogy rég elveszítettük a digitális szabadságért folytatott harcot és a mai világháló csupán egy központilag irányított látszatdemokrácia. Októberben pedig azt nyilatkozta, hogy elsősorban a Facebooké az internet, amennyiben pedig országokról beszélünk, akkor az Amerikai Egyesült Államoké.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások