Növeli a chipek funkció­bizton­ságát az Intel

Növeli a chipek funkció­bizton­ságát az Intel

2016. április 7. 11:37, Csütörtök
Egyre gyakoribb napjainkban a valós idejű adatok alapján végzett automatizált cselekvés, például egy autó önálló beparkolása. Az Intel megvásárolta a Yogitech nevű céget, amelyet 2000-ben alapítottak és amelynek székhelye Pisa mellett található. Az olasz vállalkozásnak kirendeltségei vannak Milánóban és Tokióban, s egy olyan szabadalommal rendelkezik, amely a faultRobust nevű technológiára épül. Ez utóbbi segítségével biztosítható, hogy egy önállóan közlekedő autóba vagy gépbe beépített chip ne okozzon katasztrófát.

Ken Caviasca, az Intel dolgok internete csoportjának alelnöke kiemelte, hogy a funkcióbiztonság már napjainkban is fontos szempont például a vezetőket segítő, vagy azokban az IT-rendszerekben, amelyek a különböző berendezéseket, illetve az épületeket, a gyárakat és más létesítményeket vezérlik. Létfontosságú ezen megoldások zökkenőmentes működése. Az Intel becslései alapján 2020-ban a dolgok internetéhez kapcsolódó készülékek körülbelül 30 százaléka igényli majd a funkcióbiztonságot.

A két fél nem hozta nyilvánosságra a vételárat, de a TechCrunch arról írt, hogy különböző befektetők - köztük Pisa kereskedelmi kamarája - legfeljebb 3 millió dollárt invesztáltak a cégbe, ennek alapján a vételár kevesebb, mint 10 millió dollár lehetett. A Yogitech ügyfele többek között a Texas Instruments, a Toshiba, a Renesas, a Fujitsu, az ST Microelectronics, a Bosch, a Denso, míg az üzleti partnerek között megtalálható az ARM és az Infineon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások