A Warner Music digitális tervei

A Warner Music digitális tervei

2000. szeptember 11. 10:46, Hétfő
A Warner Music Group holnap fogja bejelenteni novemberben induló digitális szolgáltatását, mely díjazás ellenében több mint 100 dal letöltését teszi lehetővé olyan zenészektől, mint például Paul Simon.

A nagyobb internetes kereskedőcégek, mint a Walmart.com és az Amazon.com támogatják a Warner elképzeléseit. Az öt nagy kiadócég közül a Warner jelentette be utolsóként a digitális forgalmazást. Az iparágra egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a Napster-szerű filecserélő szolgáltatások, amikkel a rajongók szabadon megoszthatják egymással mp3-maikat. A kiadócégek ezt kalózkodásnak és a szerzői jogok megsértésének tartják.

A Warner a RealNetworks szoftvercéggel együttműködve fejleszti a letöltéseket lehetővé tévő infrastruktúrát, mely több népszerű fileformátumot is támogatni fog. Szakértők szerint a zeneipar nem tud megfelelő választ adni a Napster dilemmára, de érezhető, hogy erősen felgyorsult az eddigi lassú átmenet a digitális szféra irányába. A világ legnagyobb kiadócégének számító Seagram Universal Music Group már nyáron megkezdte a digitális zenék internetes eladását. A maradék három cég, a Sony Music Entertainment, az EMI Group és a BMG pedig az elmúlt hónapokban jelentették be online stratégiájukat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások