Facebook - Európában egyelőre nem lesz elérhető a Secret Crush

Facebook - Európában egyelőre nem lesz elérhető a Secret Crush

2020. február 17. 08:41, Hétfő
Eredetileg pénteken indult volna el a szolgáltatás, de erre adatvédelmi okokból mégsem került sor.

Az Ír Adatvédelmi Hivatal (IDPC) döntése értelmében a Facebook kénytelen volt elhalasztani a tavaly májusban bejelentett és 2019 szeptembere óta az Amerikai Egyesült Államokban elérhető Secret Crush nevű funkciója bevezetését Európában, A Secret Crush a kontinensen február 14-től, Valentin-naptól lett volna hozzáférhető, de a DPC úgy ítélte meg, hogy a vállalat nem vizsgálta meg megfelelően az adatvédelmi kérdéseket.

Az IDPC mindenekelőtt azt kritizálta, hogy a szolgáltatás bevezetéséről csak február 3-án értesült és a Facebook elmulasztotta lehetővé tenni a számára a Secret Crush adatvédelmi vizsgálatát. A fontos dokumentumok beszerzésének felgyorsítására az IDPC munkatársai ellenőrzést hajtottak végre a társaságnál. A CNN rámutatott, hogy 2018. május 25., vagyis az európai uniós általános adatvédelmi rendelet (GDPR) hatályba lépése óta ez volt az első ilyen jellegű vizsgálat egy technológiai vállalatnál.

A kérdésben azért az Ír Adatvédelmi Hivatal döntött, mert a Facebooknak Dublinban van az európai központja, ezért az IDPC az illetékes szerv minden az óriáscéggel kapcsolatos európai ügyben. A vállalat megerősítette a szolgáltatás bevezetésének európai elhalasztását és közölte, hogy több időt akar hagyni arra, hogy bebizonyosodjon: a termék elég kiforrott az európai piacra. A Facebook szóvivője hangsúlyozta, hogy gondosan dolgoztak azon, hogy szigorú biztonsági előírásokat alakítsanak ki és ezeket az információkat megosztották az IDPC képviselőivel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások