A sportrajongók fele online kalóz

A sportrajongók fele online kalóz

2020. június 9. 08:58, Kedd
A szurkolók legalább havonta egyszer élnek az illegális lehetőségekkel.

A Synamedia brit tanácsadócég a Charting Global Sports Piracy című felmérésében kimutatta, hogy a globális sportrajongók több mint fele internetes kalóz is, ugyanakkor az illegális stream-ajánlatokat használók a legfanatikusabb szurkolók közül kerülnek ki. A vállalat körülbelül 6000 embert kérdezett meg tíz országból és 51 százalékuk mondta azt, hogy legalább egyetlen alkalommal néz illegális módon sporttartalmakat és csak 16 százalékuk választ rendszeresen legális platformokat. Az online kalózok 42 százaléka tekinti meg naponta minimum egyszer a legális sportközvetítéseket.

Érdekesség, hogy a megkérdezettek 89 százaléka fizetne a fontos események közvetítéseiért. Az egyharmaduk viszont rámutatott, hogy a kedvenc helyi sporteseményeiket nem közvetíti semmilyen szolgáltató vagy platform. A Synamedia szakértői kiderítették, hogy az internetes kalózok érdeklődését leginkább azzal lehet felkelteni, ha az őket érdeklő tartalmak legális forrásokból is elérhetők. Szinte minden válaszoló úgy vélte, hogy helytelen az illegális sporttartalmak megtekintése, mégis a 35 százalékuk legalább hetente egy alkalommal élt ezekkel a lehetőségekkel.

Simon Brydon, a Synamedia kalózkodás elleni ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a televíziós sportjogokért kifizetett összeg az idén várhatóan 50 milliárd dollárt tesz majd ki. E bevételek védelméhez és a sportközvetítések tévéképernyőn való megtartásához fontos a kalózkodás jobb megértése és az arra adott határozott válasz. A szakembereknek mindenekelőtt azt kell megtudniuk, hogy a sportrajongók miért választják az illegális ajánlatokat, mert ezáltal árnyaltabban és célzottabban lehet megközelíteni a kalózkodás kérdését. A cél a törvényes bevételek növelése és a szurkolók illegális tartalomhasználatának a csökkentése.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások