DDR SDRAM kompatibilitási teszt

DDR SDRAM kompatibilitási teszt

2001. január 9. 22:04, Kedd
[Electic] A VIA Technologies cég bejelentette, hogy a SMART Modular Technologies céggel koprodukcióban folytatott DDR SDRAM tesztprogram első fázisa sikeresen befejeződött, és a teszteredmények felkerültek a VIA web oldalára is.

A lefuttatott tesztprogramot - melyet kifejezetten DRAM gyártó és VIA chipset vásárló cégek számára fejlesztettek ki - még 2000 novemberében indították el, annak reményében, hogy ellenőrizni tudják az új DDR memóriák JEDEC szabványnak való megfelelését, valamint a VIA Apollo Pro266 és a VIA Apollo KT266 DDR chipsetekkel való kompatibilitását.

A DDR SDRAM memóriák úgynevezett érvényesítési tesztprogramja három főbb részből áll: eszköz-, modul-, illetve rendszerszintű tesztelés. A tesztprogram első szakasza, vagyis az eszköz szintű tesztelés alatt a tesztelt eszközök különböző karakterisztikáit és jellemzőit ellenőrzik és tesztelik, valamint a felmerülő esetleges rendellenességeket megpróbálják azonosítani és izolálni.

A tesztprogram második szakaszában különböző működés közbeni és parametrikus modul szintű teszteket végeznek el, míg az utolsó szakaszban széleskörű rendszerteszteket végeznek el különböző hőmérsékletek és feszültségértékek mellett.

" A független szervezetek által elvégzett harmadik szakaszbeli tesztek létfontosságúak az új DDR memória szabványok szempontjából, valamint garantálják a különböző OEM és alaplapgyártó cégek számára, hogy a tesztelt modulok minden szempontból megfelelnek majd a legszigorúbb feltételeknek is. " - nyilatkozta Eric Chang, a VIA Technologies cég stratégiai termékmenedzsmentért felelős igazgatója.

A VIA az DDR SDRAM memóriák tesztjének tavaly novemberi elindulásától kezdve szoros együttműködést folytatott a SMART Modular céggel, annak érdekében, hogy az új DDR technológiákat minden szempontból ellenőrizzék és a személyi számítógépek által teljes biztonsággal használhatóvá tegyék. A tesztelési program mai állása szerint eddig az ELPIDA (NEC-Hitachi), Hyundai, Infineon, Micron és Samsung cégek DDR memóriái feleltek meg a szigorú követelményeknek. A tesztprogram azonban még nem ért véget, így hamarosan több más cég DDR-es eszközeit is ellenőrizni és hitelesíteni fogja a VIA-SMART Modular kettős.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások