Félmilliárd dollárt ér a Raspberry Pi Alapítvány

Félmilliárd dollárt ér a Raspberry Pi Alapítvány

2021. szeptember 23. 17:57, Csütörtök
A szervezet egyre értékesebb.

A Raspberry Pi Alapítvány kereskedelmi részlege egy új finanszírozási körben 45 millió amerikai dollár új támogatáshoz jutott és az összeget a napi működésére használhatja fel - minderről bennfentesektől származó értesülésekre hivatkozva a The Telegraph és a The Times írt. Az alapítvány már az év elején elkezdte megvizsgálni a szóba jöhető finanszírozási lehetőségeket. Az egyik olyan részvények értékesítése volt, amelyekkel szabadon lehet kereskedni, de erről végül letettek a vezetők.

A tervek szerint a szervezet finanszírozása a Lansdowne Partners és az Ezrah Charitable Trust nevű befektetési társaságoknak nyújtott kötvényeken keresztül valósul majd meg. Az utolsó finanszírozási kört követő adatok alapján az alapítvány értékét jelenleg kereken 500 millió amerikai dollárra becsülik. A szervezet a kis méretű számítógépei eladásából származó bevételeit jótékony célokra használja fel.

Eben Upton, a projekt vezetője kijelentette, hogy az elmúlt 13 évben eljutottak attól a törekvésüktől, hogy több számítógép kerüljön az iskolákba, oda, hogy több mint 42 millió PC-t szállítottak a világ több mint 100 államába. Ezzel párhuzamosan pedig több mint 30 millió angol font adományt adtak át a jótékonysági szervezetüknek. Tavaly kereken 7,1 millió Raspberry Pi számítógépet értékesítettek világszerte, amelyekből az alapítványnak körülbelül 11,4 millió angol font nyeresége keletkezett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások