Sikeressé teszi a sorozatokat a kalózkodás

Sikeressé teszi a sorozatokat a kalózkodás

2022. május 4. 11:56, Szerda
A jelenség leginkább a Trónok harca esetében volt megfigyelhető.

Dél-koreai kutatók a tanulmányukban kimutatták, hogy egyáltalán nem elhanyagolhatók a kalózkodás előnyei. A jelenség az egyes tévésorozatok esetében hozzájárul az online őrület kiváltásához és ez sokkal többet hozzátesz a végső sikerhez, mint amekkora pénzügyi kiesést az illegális másolatok letöltése jelent. A kutatásról a Torrentfreak oldal számolt be.

A szakemberek többek között kiemelték, hogy a letöltések miatti negatív következmények jelentősége azonnal háttérbe szorul, majd eltűnik, amint egy filmsorozatról egyre többet kezdenek el beszélni a felhasználók a Twitter, a YouTube és más platformok rendszereiben. A tudósok a BitTorenten keresztüli letöltéseket vizsgálták meg az Amerikai Egyesült Államokban a legnépszerűbbeknek számító sorozatok és a 2018-as esztendő tekintetében. A kutatók rámutattak, hogy az eredmények a többi évnél is hasonlóan alakultak. Kiderült, hogy a jelenségből elsősorban a kevésbé ismert sorozatok profitálnak.

A mostani tapasztalatok alátámasztják David Petrarcának, a Trónok harca rendezőjének 2013-as véleményét, aki akkor azt nyilatkozta, hogy nincs problémája a kalózkópiákkal, mert azok hozzájárultak a sorozat népszerűvé, majd kultikus alkotássá válásához.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások