Tiltott szerződéses rendelkezések miatt vizsgálják Lengyelországban a PayPalt

Tiltott szerződéses rendelkezések miatt vizsgálják Lengyelországban a PayPalt

2022. november 25. 09:40, Péntek
A fizetési szolgáltató szankciós jogát veszik górcső alá.

Az illetékes lengyel szabályozó hatóság, az UOKiK bejelentette, hogy eljárást indít a PayPal ellen esetleges tiltott szerződéses rendelkezések miatt. A kiszabott lehetséges bírság a vállalat bevételének 10 százalékát is elérheti. A hivatal azért folytat vizsgálatot, mert kétségei vannak a PayPal azon jogával kapcsolatban, hogy szerződéses szankciókat alkalmazzon, mint például a számlákhoz való hozzáférés blokkolása, pénzügyi szankciók vagy a szerződések felmondása.

Az UOKiK szerint a tiltott tevékenységek, amelyek szankciókat vonhatnak maguk után, nem egyértelmű módon vannak leírva és a felhasználók nem biztos, hogy pontosan értik, mi nem megengedett, és milyen lépéseket tehet a cég ilyen esetekben. "A szerződéseknek, és különösen azoknak a részeinek, amelyek a tiltott tevékenységek negatív következményeit határozzák meg, egyszerű és érthető, ugyanakkor pontos nyelvezetűnek kell lenniük, és világosan meghatározott kritériumokon kell alapulniuk" - mondta Tomasz Chrostny, az UOKiK vezetője.

A PayPal e-mailben küldött nyilatkozatában közölte, hogy megfelelő választ fog adni az UOKiK-nak a kérdésben. A társaság emellett hangsúlyozta, hogy továbbra is mélyen elkötelezett a megfelelési kötelezettségei iránt és világszerte szorosan együttműködik a szabályozó hatóságokkal annak érdekében, hogy betartsa az összes vonatkozó szabályt és előírást azokon a piacokon, ahol működik.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások