A Microsoft teljesen a felhőbe akarja költöztetni a Windows-t

A Microsoft teljesen a felhőbe akarja költöztetni a Windows-t

2023. június 28. 12:14, Szerda
A Microsoft a cégek számára készült Windows 365-tel már létrehozta a felhőalapú PC-ket, és a szoftveróriás ezt mindenki számára be kívánja vezetni.

Mint arról beszámoltunk, folyamatban van egy per az Egyesült Államokban, amelynek célja azt kideríteni, hogy a Microsoft felvásárolhatja-e az Activision Blizzard játékkiadót. A bírósági meghallgatás részeként nyilvánosságra került egy prezentáció, mely tartalmazza a Microsoft általános játékstratégiáját, és azt, hogy ez hogyan kapcsolódik a vállalat más üzletágaihoz. A 2022 júniusában készült belső "az üzlet helyzete" című bemutató tárgyalja a "Windows 365-re való építkezést, hogy lehetővé tegye a felhőből bármilyen eszközre streamelt teljes Windows operációs rendszer használatát".

A Windows 365 egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi az üzleti szféra számára, hogy adott havi előfizetési díjért cserébe olyan teljes verziójú Windowsos PC-ket használjanak. Erre bárhonnan bejelentkezhetnek, a megszokott háttérkép és Asztal várja őket, és minden általuk telepített szoftver használható ezen a virtuális PC-n. Ezt a szolgáltatást a cég mélyen integrálta a Windows 11-be is. Egy jövőbeli frissítés tartalmazza majd a Windows 365 Bootot, amely lehetővé teszi, hogy a Windows 11-es eszközök a Windows helyi verziója helyett közvetlenül egy felhőalapú PC-példányba jelentkezzenek be indításkor. A prezentációban a Windows 11 a felhőbe költöztetése a Microsoft "Modern Life" fogyasztói területének hosszú távú lehetőségeként van megjelölve, beleértve a "felhő és az ügyfél erejének felhasználását a jobb MI-alapú szolgáltatások és az emberek digitális élményének teljes körű hordozhatóságának lehetővé tételére".


Az anyagban kitárgyalják a felhőbe való áthelyezés kérdését, amellett, hogy a megvalósuláshoz a Microsoftnak még létre kell hoznia partnerségeket a PC-gyártókkal. A Microsoft az ARM-alapú Surface Pro X készülékek esetében már megtette ezt, és a Microsoft saját ARM-alapú processzorok tervezését is vizsgálja. A prezentáció egy másik diáján a Microsoft megemlíti, hogy a 2022-es pénzügyi évben a "Modern munka" prioritásaihoz "meg kell erősíteni a Windows kereskedelmi értékét és válaszolni kell a Chromebook fenyegetésére". A kereskedelmi oldalon a hosszú távú lehetőségek között szerepel a Windows 365-tel a felhőalapú PC-k használatának növelése.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások