Mighty Mouse - Apple-egér farok nélkül

Mighty Mouse - Apple-egér farok nélkül

2006. július 27. 17:42, Csütörtök
Az Apple bejelentette a Mighty Mouse új, vezetéknélküli változatát. A Bluetooth 2.0-s eszközt jobb- és balkezesek is könnyen használhatják.

A fejlesztés állítólag egy és többgombos egérként is megállja a helyét, ráaádul a jobb- és balkezesek is könnyen használhatják. A felső részen helyet kapott görgető golyó révén minden irányba scrollozhat a felhasználó. A Mighty Mouse jelenleg az Apple online és kiskereskedelmi egységeiben, valamint a terjesztésre jogosult viszonteladóknál kapható, 69 dolláros áron.

Az új egér kompatibilis a legújabb, integrált Bluetooth-os Macekkel, és a hírek szerint, akár 9 méter távolságból is használható. A Mac OS X Tiger 10.4.6-os vagy ennél újabb verziót használóknak lehetőségük lesz különböző alkalmazásokra kiosztani az egér gombjait, így egyetlen kattintással elindulhat az Apple Safari böngészője, az iChat üzenetküldő program, a Spotlight, a Dashboard vagy az Exposé is; persze a lista ezzel távolról sem teljes.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A kettő és egy elemmel egyaránt működő eszközön helyet kapott egy ki/bekapcsoló gomb is, amellyel energiatakarékos üzemmódra válthat a felhasználó, ha éppen nem használja az egeret. Az Apple azzal dicsekszik, hogy a beépített lézeres követő rendszernek köszönhetően a Mighty Mouse majd hússzor pontosabb hagyományos társainál - írja az ABC News.

"Levágtuk a népszerű Mighty Mouse végéről a kábelt, nagyobb rugalmasságot adva vásárolóink kezébe Macezés közben. A bluetoothos asztali Macek az Apple vezetéknélküli billentyűzetével és az új Mighty Mouse-szal igazi kábelmentes összeállítást alkotnak, legyen szó munkahelyről vagy az otthonunkról" - méltatta cége termékét David Moody a Mac-ért felelős termékmarketing-csoport vezetője az Apple közleményében.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások