Rajzfilm II. János Pál főszereplésével

Rajzfilm II. János Pál főszereplésével

2006. október 20. 08:28, Péntek
Rajzfilm készült II. János Pál pápa főszereplésével, melyet idén Karácsonykor jelentet meg a Vatikán DVD-n. A mese alcíme: Az egész emberiség barátja.

Vitathatatlan, hogy II. János Pál pápa a kereszténység egyik legnagyobb alakja. A Karol Wojtyla néven született lengyel férfi életéből most rajzfilmet készítettek.

2005. áprilisában hatalmas tragédia rázta meg a hívő embereket. Hosszas betegség után elhunyt II. János Pál pápa, kinek élete nem nélkülözte a tragédiákat. A Karol Wojtyla néven született fiú erősen érdeklődött a foci, a színészet és a zene iránt. Ám egy családi tragédia után - édesapja és testvére is elhunyt - figyelmét a vallás felé irányította és ezzel történelmet írt. II. János Pál ugyanis a pápaság történelmének első nem olasz vezetője.

A rajzfilmet a spanyol Jose Luis Lopez-Guardia készítette, aki elmondta, hogy nem volt könnyű dolga a mese elkészítésekor. A Vatikán ugyanis rendszeresen visszaküldte a filmet és kérte bizonyos részek kijavítását, vagy teljes kivágását.

A mese előzetese innen tölthető le. A tervek szerint csak DVD-n megjelenő II. János Pál: Az egész emberiség barátja a Vatikán kiadásában idén Karácsonykor jelenik meg.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások